Мар'янівський селищний голова заявив про погрози гранатою

03 Лютого 2022, 14:07
Граната / Фото ілюстративне 3651
Граната / Фото ілюстративне

Під час перерви на 23 черговій сесії Мар'янівської селищної ради стався інцидент – голові погрожували гранатою. Нападник у свою чергу цей факт заперечує.

Подія сталася 1 лютого. Про це розповів Мар'янівський селищний голова Олег Басалик.

На сесії було чимало присутніх людей, жителів громади. Сесія розпочалася традиційно з депутатських запитів, тривало бурхливе обговорення.

Близько 14:00 в роботі ради оголосили перерву. Під час неї до голови ради звернувся член виконавчого комітету, житель села Борочиче, учасник АТО Ярослав Содольський. Він запропонував голові поспілкуватися, проте очільник громади відмовився, адже поспішав на сесію.

Зі слів голови, у тамбурі ЦНАПу, де відбувалася сесія, нападник схопив Басалика за шию і підніс до його обличчя гранату. Тоді запитав, чи знає голова, що це. Той відповів ствердно. Далі чоловік витягнув чеку з гранати та поцікавився, чи той розуміє, що буде далі. «Так, якщо ви випустите гранату, то ми всі загинемо», – сказав голова громади.

Працівники, які робили ремонт в адмінприміщенні, кинулися до них. За словами Олега Басалика, член виконкому вдарив його гранатою по голові та швидко покинув приміщення.

Після інциденту на місце події викликали правоохоронців та «швидку». Не чекаючи приїзду силовиків, голова громади оголосив перерву в сесії, а потім дав свідчення правоохоронцям.

«Перед Мар'янівською селищною радою постав складний виклик: з одного боку чесна і прозора робота, а з іншого боку – створюється тиск і на голову селищної ради, і на депутатський склад, що перешкоджає волевиявленню обранців громади і виконанню ними прямих обов'язків, покладених на них громадою.

Ситуація, що склалася є небезпечною для жителів громади. Сподіваємося, що правоохоронці триматимуть цю ситуацію на контролі та забезпечать справедливе розслідування відповідно до законів України. Закликаємо усіх бути уважними, не піддаватися на провокації і маніпуляції, а у випадках надзвичайних ситуацій звертатися до правоохоронців», – заявив голова громади.

Як прокоментувала ситуацію Район.Горохів речниця волинської поліції Ольга Бузулук, чоловік, на якого вказав Олег Басалик, заперечує, що погрожував голові фізичною розправою.

«До поліції надходило повідомлення про погрозу фізичною розправою. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Учасників інциденту встановили, опитали. Людина, яка за словами голови, нібито погрожувала йому фізичною розправою, всіляко це заперечує. Чоловік каже, що між ними просто особистий конфлікт», – повідомила Ольга Бузулук.

За цим фактом поліція зареєструвала відомості в ЄРДР за частиною першою статті 296 Кримінального кодексу України, триває подальша перевірка.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024