«Оселедець під шубою»: підрахували скільки коштує улюблений салат

08 Грудня 2017, 11:13
2256

За 2017 рік індекс салату «Оселедець під шубою» зріс на 24 %.

Про це у мережі Facebook написав генеральний директор і засновник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, пише Конкурент.

За найдоступнішим рецептом для приготування «Оселедцю під шубою» необхідно: відварна картопля та відварний буряк – по 500 г, відварна морква – 300 г, цибуля – 150 г, відварні яйця – 3 шт., філе оселедцю – 500 г, майонез – упаковка 100 г, сіль за смаком.

На початок грудня, за середніми в Україні цінами, ми сплачуємо: картопля – 5,8 грн за кілограм, або 2,9 грн за 500 г, буряк – 5,4 грн за кілограм, або 2,7 грн за 500 г, морква – 6,4 грн за кг, або 1,9 грн за 300 г, цибуля – 5 грн за кілограм, або 0,7 грн за 150 г, яйця – 23,8 грн за десяток, або 7,1 грн за 3 шт. Філе оселедцю слабосоленого 0,5 кг обійдеться в 39 грн, а 100 г майонезу – 6,7 грн.

Таким чином, порівняно з 2016 роком, ціна картоплі зросла на 18 %, буряка – на 50 %, моркви – на 64 %, цибулі – на 19 %, яєць – на 22 %, філе оселедцю – на 25 %.

За місяць до новорічних свят салат коштуватиме 61 грн. За рік салат "Оселедець під шубою" подорожчав на 12 грн, або на 24 %.

Коментар
25/10/2021 Понеділок
25.10.2021
24.10.2021
23.10.2021