Депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 2021 рік

16 Лютого 2022, 17:40
Депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 2021 рік 547
Депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 2021 рік

Аналіз доходів та видатків головного кошторису області за минулий рік винесли на розгляд позачергової сесії Волиньради.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

 У звіті, зокрема, йшлося, що за 2021 рік доходи обласного бюджету склали замалим не 3 мільярди 200 мільйонів гривень, з яких понад мільярд гривень - податки, збори та інші платежі, решта — міжбюджетні трансферти. За доходами загального фонду обласний бюджет виконали майже на 105%, понад план акумулювали 45 мільйонів гривень.

У порівнянні з 2020 роком доходи загального фонду обласного бюджету зросли на чверть. Основним бюджетоутворюючим джерелом був податок на доходи фізичних осіб (+22% у порівнянні з попереднім періодом). Також надійшло майже 94 мільйони гривень податку на прибуток підприємств (+42%). Найбільшими платниками були підприємства «Модерн-Експо», «Волиньобленерго», «СКФ Україна», ПРАТ «ВГП», ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» та інші. Доходи спеціального фонду обласного бюджету за 2021 рік склали 113 мільйонів гривень. Це — власні надходження бюджетних установ, що фінансуються з обласного бюджету та екологічний податок.

За видатками загального фонду обласний бюджет виконаний на 96%, на стільки ж — спеціальний фонд. Що ж до структури видатків, то найбільше бюджетних коштів спрямували на фінансування закладів освіти — понад мільярд гривень, охорони здоров’я – майже 180 мільйонів гривень, соціального захисту населення – понад 130 мільйонів гривень, культури і мистецтва – мало не 110 мільйонів гривень, фізичної культури і спорту – 50 мільйонів гривень. За рішенням обласної ради з отриманого перевиконання обласного кошторису 44 мільйонів гривень також спрямували на видатки за такими напрямами як фінансування заходів з боротьби з COVID-19, капітальний ремонт І та ІІІ поверхів неонатального центру, капітальний ремонт даху Берестечківського психоневрологічного інтернату, облаштування навчально-практичного осередку Нововолинського центру професійно-технічної освіти. Крім цього, 1,2 мільйона гривень додатково виділили на надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам, стільки ж спрямували на оплату відряджень на чемпіонати та кубки України, на співфінансування придбання шкільних автобусів для Затурцівської спеціальної школи, капітальний ремонт вентиляційної системи Луцького геріатричного пансіонату та інше.

Із загального обсягу ресурсу, переданого з державного бюджету минулого року, 1,1 мільярда гривень призначалися на капітальні витрати. Найбільший обсяг інвестиційних видатків пішов на дорожню інфраструктуру: велися ремонтні роботи на 28 дорогах місцевого значення, з яких 13 об’єктів завершено, також проведено капітальний ремонт 61 дороги комунальної власності.

З обласного бюджету у 2021 році здійснювалося фінансування 25-ти регіональних програм, на що передбачалося понад 210 мільйонів гривень. Найбільші обсяги бюджетних коштів прямували на: 

  • виконання програми фінансової підтримки та розвитку обласних комунальних підприємств та закладів охорони здоров’я (108 мільйонів гривень)
  • цільової соціальної програми розвитку фізичної  культури і спорту (50 мільйонів гривень)
  • регіональної програми соціального захисту населення (14,5 мільйонів гривень)
  • програми «Екологія 2016-2022» (6 мільйонів гривень)
  • комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» (4, 4 мільйонів гривень)
  • комплексної програми розвитку освіти Волинської області (3,6 мільйона гривень)
  • програми підтримки фінансово-господарської діяльності підприємств та установ спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (3 мільйонів гривень)
  • програми розвитку культури, мистецтва та охорони культурної спадщини в області (2,7 мільйона гривень)
  • програми розвитку міжнародного і транскордонного співробітництва (2,5 мільйони гривень)
  • комплексної програми розвитку агропромислового комплексу (1,4 мільйона гривень)

На реалізацію усіх інших 15-ти програм, з обсягом фінансування менше мільйона гривень, загалом спрямували 5 мільйонів гривень.

Врахувавши рекомендації бюджетної комісії,  депутати затвердили звіт про виконання обласного бюджету за 2021 рік.

 Читайте також: На Волині на територіальну оборону планують виділити понад два мільйони гривень

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром