Як у Горохові привітали з ювілеєм чоловічу хорову капелу

17 Лютого 2022, 14:02
Як у Горохові привітали з ювілеєм чоловічу хорову капелу 739
Як у Горохові привітали з ювілеєм чоловічу хорову капелу

У свято Стрітення Господнього 15 лютого народна аматорська чоловіча хорова капела Горохівського народного дому «Просвіта» відзначила свій 60-річний ювілей.

Про це повідомляють на сайті Горохівської громади.

Горохівський міський голова Віктор Годик та депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк з нагоди поважного ювілею презентували чоловічій капелі подарунковий сертифікат на пошиття нових сценічних костюмів.

Довідка

Творча біографія капели започаткована у 1961 році. У 1965 році колективу надали звання «народний аматорський».

У її репертуарі понад 100 творів української класики, сучасних композиторів, обробки українських народних пісень, козацькі, патріотичні, ліричні та пісні місцевих композиторів, духовні твори.

Чоловіча капела – лауреат багатьох фестивалів і конкурсів, учасник творчих звітів Горохівщини, різних культурно-мистецьких заходів. Цей чудовий, самобутній колектив полонив слухачів пісенним розкриллям та здобув щирих прихильників. За 60 років своєї діяльності став відомим не лише на Волині, а й поза її межами. Разом із керівником Тамарою Мельник, з концертною програмою виступив у Львівській та Рівненській областях. Побував в  місті Києві, Польщі та Білорусі.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024