Чи готова Волинь до можливого наступу Росії з території Білорусі

23 Лютого 2022, 20:00
Брифінг голови Волинської ОДА та представників держструктур області 345
Брифінг голови Волинської ОДА та представників держструктур області

У Волинській області Шацька, Любешівська, Камінь-Каширська та Ратнівська громади межують з Білоруссю. Громади та керівництво області ще раніше почали укріплювати український кордон. На брифінгу очільника Волинської ОДА Юрія Погуляйка та представників правоохоронних органів згадували про готовність області до можливого вторгнення Росії через Білорусь.

Брифінг відбувся 23 лютого. Про це інформує кореспондентка Район.in.ua.

Журналісти луцьких видань поставили низку запитань присутнім представникам влади та органів, серед яких було питання про готовність області до можливого вторгнення РФ через Білорусь.

«Ми готові, певно, краще, ніж інші області. Встановлюються паркани, працює техніка. Я завтра (ред. – 24 лютого) та в пятницю (ред. – 25 лютого) виїжаю туди і будемо дивитися, що вже зроблено», – відповів Юрій Погуляйко.

Також очільник облдержадміністрації зазначив, що в час надзвичайного стану у посиленому режимі будуть загороджувати проблемні ділянки українського кордону з Білоруссю.

Кореспондентка Район.in.ua запитала, який кілометраж огорожі планують зробити за цих 30 днів.

Є ділянки місцевості, наприклад, у межах Камінь-Каширського району, які є болотистими, тому проведення будь-яких робіт важливе. В межах Ковельського району, Ратнівської громади є ділянки меліоративного характеру. Є також ділянки, вони не суцільні, а з розривами та складають на сьогодні до 67 кілометрів. І ми плануємо спільними зусиллями завершити їх облаштування. Є у нас для цього усі засоби», – відповів начальник прикордонного загону Сергій Лозінський.

Читайте також: 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром