Будьте пильні: телефонні аферисти продовжують видурювати гроші у людей

12 Грудня 2017, 11:00
3454

Мешканці обласного центру Волині й досі часто стають жертвами шахраїв.

Як повідомляє Луцька місцева прокуратора, за останні 11 місяців цього року було вчинено 492 афери. Минулого року за цей період відбулося 420 кримінальних справ. Тому кількість злочинів зросла на 17 відсотків.

Хоч зловмисники працюють за доволі примітивною схемою — кількість правопорушень не зменшується. Найпоширеніша афера на здобування коштів — симулювання працівника банку. Шахраї повідомляють необхідність змінити пін-код чи блокувати, розблокувати банківську карту. Зловмисники розповідають, якщо ви цього не зробите ви отримаєте негативні наслідки, наприклад, втратите кошти. Вони опитують жертву афери: номер банківської карти, особисті анкетні дані, ключове слово чи пін-код тощо. Ця інформається дає змогу зловмисникам зняти гроші з вашого рахунку без банківської картки.

До прикладу, 7 грудня, цього року, аферисти заволоділи 60 тисячами гривень. Цього разу стала жертвою лучанка. Зловмисники, працюючи за цією ж схемою, зняли грошові кошти з її банківського рахунку. Того ж самого дня мешканець обласного центру втратив 25 тисяч гривень. Знайшлася ще одна жертва зловмисників, яка розпрощалася з 12 тисячами гривень. В усіх потерпілих вилучили кошти шахраї, які назвалися працівниками банку й заявили про необхідність розблокувати банківську карту.

Щоб запобігти вчиненню таких шахрайств, потрібно звертатися у відділення свого банку й перевірити інформацію, чи зателефонувати на гарячу лінію, але ні в якому випадку повідомляти інформацію про особисті дані.

Читайте, як хотіли телефонні шахраї розвести тещу мера Луцька.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром