Територію Горохівського району хочуть розширити

12 Грудня 2017, 16:12
4804

До Берестечка хочуть приєднати село Пляшева Рівненської області, на території якого розташоване «Поле Берестецької битви».

Депутати облради планують звернутися до центральних органів влади щодо врегулювання питання зміни меж області, повідомляють Волинські новини

Про це йшлося під час форуму «Регіональний розвиток Волині в контексті децентралізації» 12 грудня.

Організатор форуму - Волинський відокремлений підрозділ Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку.

Олександр Пирожик відзначив, що облрада завжди надавала достатньо уваги питанням об’єднання громад і профільна комісія з питань законності іноді навіть двічі збиралася перед сесіями. Він нагадав, що під час останньої сесії депутати ухвалили два рішення, пов’язані з ОТГ – надали дозвіл на внесення змін у перспективний план та прийняли звернення до центральних органів влади щодо внесення змін до законодавства, які дозволили б окремим селам, які історично тяжіють до центрів ОТГ, приєднуватися до них. З його слів, на Волині є понад 20 випадків, коли два-три села з однієї сільради бажають приєднатися до однієї ОТГ, а два-три села – до іншої, тож депутати хотіли б, щоб їхню пропозицію врахували.

Також болісним питанням, з його слів, лишається питання коригування меж області: за Берестечком фактично закінчується Волинська область, а поле Берестечківської битви розташоване на території села Пляшева Рівненської області.

Тому, можливо, депутати Волиньради розглядатимуть це питання та звертатимуться до центральної влади з проханням врахувати історичне значення і врегулювати такі випадки в Україні, дотримуючись принципу добровільності об’єднання громад.

Коментарі
15 Грудня 2017, 18:44
А Солонів? Чи главне Пляшева і "бабки"?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39