Як громади Горохівщини підготувалися, щоб дати відсіч окупантам

04 Березня 2022, 16:38
Фото ілюстративне 413
Фото ілюстративне

У територіальних громадах підготувалися до того, щоб дати належну відсіч російським загарбникам у кожному селі, селищі й місті.

Про це розповіли «Горохівському віснику» телефоном очільники Берестечківської, Мар'янівської і Городищенської територіальних громад Луцького району.

Голова Берестечківської ТГ Ігор Грудзевич

«У Берестечку, яке дало назву відомій у світовій історії та найбільшій на той час битві, козацька слава не вмерла, не загинула. Вона надихала повстанців на Майдані, Героїв Небесної Сотні, учасників АТО/ООС у російсько-українській війні на Донбасі. Повномасштабне вторгнення російських окупантів на територію України ще більше згуртувало наш народ у патріотизмі.

Ми сильні разом. На підтримку героїчної Української армії, яка зірвала плани путіна на блискавичну війну та швидке захоплення нашої країни, в Берестечківській територіальній громаді створено формування самооборони. Моїм розпорядженням на ці потреби виділено з місцевого бюджету 100 тисяч гривень. Цілодобово працюють блокпости. Постійне чергування організовано в населених пунктах усіх старостинських округів. Учасники бойових дій на Донбасі навчають цивільне населення володіти стрілецькою зброєю.

Закликаємо населення не панікувати, бо посіяти між нами паніку прагне ворог. Це йому не вдасться. Перемога обов'язково буде за нами!»

Голова Мар'янівської ТГ Олег Басалик

«У нас, як і в усіх територіальних громадах, налаштовані на активні необхідні дії самооборона, блокпости. В усіх старостинських округах працюють пересувні мобільні групи, які контролюють дотримання порядку та вимог воєнного стану. За всіма важливими для життєдіяльності територіальної громади об'єктами встановлено постійний нагляд. У бойову готовність приведені пожежно-рятувальні команди.

В Мар'янівку, села громади вже приїхало чимало переселенців із Києва, східних областей України. На тимчасове проживання їх приймають до своїх житлових помешкань місцеві жителі. В селах є хати, які пустують. За домовленістю з їхніми власниками поселяємо в них біженців. Звернення за допомогою в тимчасовому притулку, поки закінчиться війна, не припиняються. Готуємо для цього спортивні зали навчальних закладів.

Разом із тим активізувалася благодійна допомога місцевого населення нашим мужнім військовослужбовцям, бійцям формувань територіальної оборони. Медикаментами, продуктами харчування, коштами. Постійно від нашої територіальної громади відправляються буси з гуманітарними вантажами».

Голова Городищенської ТГ Світлана Соколюк

«Розпочалося формування добровольчого батальйону з резервістів "Патріот Городищенської територіальної громади". Про це одноголосно прийнято рішення на зборах представників, у тому числі й старост, усіх старостинських округів. У них взяв участь керівник Луцького окремого підрозділу ГО "Сектор сприяння в боротьбі з агресією Росії та захисту України" Анатолій Коршунов. Громадська організація, яку він представляв, співпрацює з Міжнародною спілкою волонтерів. Вона забезпечуватиме наш добровольчий батальйон обмундируванням, засобами захисту та нічного бачення, медикаментами та іншим необхідним у воєнний час.

Городищенською сільською радою виділено два "Шкільних автобуси" для підвезення мобілізованих у військові частини. На кошти, пожертвувані населенням нашої громади, закуплено термобілизну, шкарпетки та інші необхідні речі для тих, хто вже приступив до виконання військових обов'язків у формуваннях територіальної оборони на Волині.

На кошти, виділені керівником ТзОВ "Городище" Анатолієм Никонюком, придбано десять бронежилетів для наших місцевих блокпостів. Крім цього, Анатолій Олександрович, а також керівник ПОСП імені Івана Франка Олег Тарарай закупляють усі необхідні медикаменти для Шклинської, Чаруківської і Сенкевичівської амбулаторій загальної практики-сімейної медицини. Одне слово, зуміємо захистити від ворога себе й рідну нашу Україну».

Читайте також: Ситуація щодо російського вторгнення в Україну 4 березня

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024