Горохівчани вшанували пам`ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС

15 Грудня 2017, 11:48
Панахида біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля» 3951 Джерело: goradm.gov.ua
Панахида біля пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля»

У День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  горохівські чиновники поклали квіти до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобиля», що у Горохові на території Пагорбу Слави.

Біля пам’ятника зібралися учасники ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, громадськість міста. Звертаючись до присутніх, Тарас Щерблюк наголосив: 

– 14 грудня, у день закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, відповідно до Указу Президента України від 10 листопада 2006 року № 945.

Чиновник додає, що за роки, що минули, ми всі пройшли складний шлях усвідомлення і переосмислення того величезного комплексу проблем, які пов’язані з використанням мирного атому. Незмінним залишається лише одне – найглибша повага і вдячність людям, які закрили собою світ від атомного лиха. Адже ціною життів саме тих людей, які не роздумуючи кинулися в смертельно небезпечну зону, вдалося мінімізувати наслідки страшної катастрофи.

Благочинний Горохівського благочиння, настоятель Свято-Вознесенського храму УПЦ КП о. Андрій Сидор відслужив панахиду за померлими ліквідаторами наслідків аварії на ЧАЕС.  Також до підніжжя постаменту лягли квіти від  представників районної чорнобильської організації. У такий спосіб горохівчани вшанували пам'ять про тих, хто ціною власного життя та здоров’я рятував людство від невидимого ворога.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024