За три роки новорічний стіл подорожчав більше як на 20%

17 Грудня 2017, 12:31
4828

Відстежили, як за три роки змінилися ціна на традиційну новорічну їжу.

У 2015 році накрити стіл на чотири персони українці могли за 816 гривень. Натомість у 2017 році доведеться викласти на 22% більше – 1180 грн, - пише сайт «Трибуна».

Згідно з даними Держстатистики, найбільш вартісними стравами будуть бутерброди з червоною ікрою та алкоголь. Їхня ціна за три роки зросла з 88 грн до 170 грн та з 225 грн до 324 грн відповідно. Доведеться витратитися й любителям м’яса, холодцю та цукерок.

Натомість найбюджетніший Новий рік – з оселедцем та мандаринами. За два роки їхня вартість майже не зросла. Оселедець подорожчав на 5 грн, а цитрусові фрукти – лише на 2 грн.

Детальніше – на інфографіці «Слова і Діла».


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39