Купувати із закордону стане проблемніше

18 Грудня 2017, 09:05
1393

Верховна Рада України ввела обмеження на безмитне ввезення товарів в Україну: як при самостійному перетині кордону, так і при поштовому пересиланні.

Про це йдеться в законопроекті №6776-д ("Про внесення змін у Податковий кодекс України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році"), який депутати ухвалили 7 грудня.

Проте, щоб поправки набули сили, їх іще має підписати спікер парламенту Андрій Парубій та президент України Петро Порошенко.

З 1 січня 2019 року, кожен українець зможе отримувати щомісяця без сплати податків (мита та ПДВ), не більше трьох посилок вартістю 150 євро (поки такі відправлення можна проводити кожен день).

Проте немає повної ясності, як вона повинна застосовуватися: фахівці сперечаються про те, на що будуть поширюватися горезвісні 150 євро – тільки на одну посилку або на всі три загалом.

До того ж поштові оператори і служби експрес-доставки не розуміють, як вони зможуть реалізувати вимоги закону, нехай і через рік.

«Це неможливо ні технічно, ні організаційно, ні фінансово», – запевнив президент Української асоціації директ маркетингу Валентин Калашник.

Навіть якщо якось вдасться вирішити проблеми з ідентифікацією покупців в іноземних інтернет-магазинах, урахуванням кількості посилок на адресу кожного з них різними службами доставки в Україну, все одно залишиться питання інтеграції баз даних операторів з митною службою і пунктами видачі таких посилок.

В результаті значного ускладнення контролю неминуче збільшиться час для перевірки всіх відправлень митниками, а значить свої посилки громадяни чекатимуть ще довше. Наскільки довше – це невідомо.

Читайте також: 

За три роки новорічний стіл подорожчав більше як на 20%

8 березня та 9 травня будуть святковими, але не вихідними
 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром