Як жителі сіл Козятин і Лемешів допомагають ЗСУ

23 Березня 2022, 11:52
Як жителі сіл Козятин і Лемешів допомагають ЗСУ 803
Як жителі сіл Козятин і Лемешів допомагають ЗСУ

На Горохівщині продовжують допомагати захисникам України. Зокрема в селах Козятин і Лемешів плетуть маскувальні сітки, готують смаколики для воїнів.

Про це пише «Горохівський вісник».

Віта Павлович, директорка Лемешівської гімназії, в якій у мирний час здобували знання як дітки місцеві, так і з сусіднього Козятина, організувала у навчальному закладі плетіння маскувальних сіток. До справи долучилися колектив гімназії, її учні і всі небайдужі, вони ж принесли тканину. Основу - місцеві доброчинці.

«Наразі сплетено вісім сіток. Їх уже передали армійцям», - розповіла жителька села Лемешів Світлана Степанюк.

Тим часом господині з Лемешева й Козятина готували смаколики для наших воїнів: пиріжки, налисники, вареники тощо. Як розповіла у Facebook організаторка збору матеріальної допомоги, депутатка Горохівської міської ради Ольга Степанюк, вдалося завантажити два буси продуктами й один – речами. Частину допомоги відправили на фронт, частину залишили в одному з волонтерських центрів міста Луцька.

«Практично за дві години нам вдалося зібрати 12 тонн картоплі, з яких понад дві тонни дав наш місцевий фермер Валентин Ящук. Цю картоплю повезуть на Схід нашої країни», - написала Ольга Степанюк.

Не менш важливим є і те, що за один день жителі Лемешева й Козятина зібрали чималу суму коштів. За них придбали речі першого вжитку, борошно для воїнів ЗСУ, медикаменти, дитяче харчування для переселенців та інше.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024