Воїна з Горохівщини важко поранили біля Волновахи

25 Березня 2022, 14:00
Воїна з Горохівщини важко поранили біля Волновахи 2944
Воїна з Горохівщини важко поранили біля Волновахи

18 березня в дім Віктора Капітули у село Ватин, що на Горохівщині, прилетіла страшна звістка. Невістка Алла повідомила, що його сина Дмитра вбили на війні окупанти.

Від почутого батько знепритомнів. Рідні оніміли від горя… А хлопець, з’ясувалося, — живий. Про це пише «Волинь».

Діму важко поранили в бою біля Волновахи, але врятували.

 «Це була п’ятниця. Звичайний робочий день, який вже добігав кінця. Прийшла невістка Алла (дружина старшого сина Михайла) і каже: «Тату, повідомили, що Діму вбили! Я вже нічого не усвідомлював. Коли трохи опанував себе, почали з’ясовувати, що і як. Подзвонили у військову частину, але там ніякої інформації не давали, просили телефонувати завтра.

Син Михайло, який працює у правоохоронних органах, зателефонував у Краматорський відділ поліції до колег. І з’ясувалося, що Діму «важкого» з поля бою доправили в лікарню і встигли врятувати», — розповів батько Дмитра Віктор Капітула.

Наступного дня рідні вже почули голос сина. Діма зателефонував і сказав коротке: «Все добре!».

Дмитро — син фермера Віктора Капітули, про родину якого газета «Волинь» писала влітку. Тих — які колись першими в селі приватизували паї, коли колгоспи занепадали, і вже другий десяток літ тримають сімейне господарство.

Батьки Оксана та Віктор виховали трьох синів-патріотів, кожен із яких нині докладає свою лепту до перемоги України. Середній син Дмитро — військовий. Служить в десантно-штурмовій бригаді. Ще в жовтні його частина заступила на ротацію на Донеччині. Коли почалася війна, відсікали ворога в найгарячіших точках. Відбивали Чернігів, Херсон. Постраждав Дмитро біля Волновахи.

Боєць розповів, що противник вп’яте намагався прорватися в бік Слов’янська, задіяв танки, БТР, БМП-3, артилерійські обстріли, авіанальоти. Але в окупантів нічого не виходило.

Дмитро командував протитанковим підрозділом. Відбили п’ять ворожих атак. Взяли багато трофеїв, які ще зможуть послужити нашим захисникам. Волинянин потрапив під обстріл, міняючи позиції. Від двох снарядів ухилився, від третього — не зміг. Отримав важкі осколкові поранення. Встиг ще сам накласти собі джгути. Шпиталізували його уже без свідомості. До тями прийшов у Краматорській лікарні.

Найгірше вже позаду. Тепер Дмитро має два дні народження. Батькові сказав, що через кілька тижнів буде в строю. А нас по відеодзвінку з палати Дніпровського шпиталю Герой запевнив: «Окупант ще своє отримає!». Дмитро каже, що планує якнайскоріше одужати, аби повернутися на фронт, бо там його побратими.

 Читайте також: Горохівчани допомагають вимушеним переселенцям

 

 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024