ТОП 7 недолугих спроб втекти з України

02 Квітня 2022, 12:40
ТОП 7 недолугих спроб втікти з України 523
ТОП 7 недолугих спроб втікти з України

З моменту початку військової агресії росії проти України додому повернулося 575 тисяч наших співвітчизників. Переважна більшість з них для того, щоб взяти до рук зброю і захищати рідну землю від ворога. Проте є й такі, хто намагається виїхати з країни, порушуючи закон.

Звісно, люди (чоловіки) за різних особистих обставин намагаються покинути Україну, і ми не в праві засуджувати, чи давати оцінку цим діям.

Проте, в умовах зовнішньої агресії, що загрожують існуванню України як незалежної держави, бажання захисту найважливіших державних цінностей, і власної домівки має виникати у кожного громадянина України, – зауважує Державна прикордонна служба України.

Окрім законів воєнного стану, яких ми неухильно дотримуємося, є ще й Конституція України, стаття 65-а якої говорить про те, що Захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов'язком громадян України.

І не обов’язково це потрібно робити зі зброєю в руках. Нині не бракує мотивованих бійців, але в умовах війни Державі може знадобитися підтримка в тилу – на підприємствах, в полях, в госпіталях… 

І це право вибору кожного! 

Читайте також: На закарпатському кордоні жінка хотіла перевезти чоловіка в багажнику авто

Вашій увазі ТОП 7 курйозних намагань обійти закон і пильність прикордонників!

Сьоме місце: «Іх бін больной!»

До пункту пропуску «Орлівка» в Одеській області під'їхала машина швидкої допомоги. В її салоні перебував чоловік, який стверджував, що хворий. Аби виїхати з України, чолов'яга викликав швидку допомогу з Болгарії аж до Києва.

Чоловікові було відмовлено у пропуск у зв'язку з тим, що у нього не було підстав для виїзду з України під час військового стану.

Шосте місце: «Багатодітні татусі» 

На Закарпатті в пункті пропуску «Ужгород» батько та син вдавали із себе багатодітних. Вони намагалися потрапити до Словаччини з п'ятьма фальшивими свідоцтвами про народження дітей. 

П'яте місце: «От і приїхали!»

В Одеській області на пункті пропуску «Орлівка», аби потрапити до Румунії, чоловік просто сховався під сидінням легковика.

Четверте місце: «Спочивай з миром, кохана!» 

На закарпатському пункті пропуску «Малий Березний» чоловік надав свідоцтво про смерть дружини та переконував, що сам виховує двох синів. Прикордонники встановили, що бланк свідоцтва та печатка підроблені. 

Третє місце: «Український Тутсі» 

На пункті пропуску «Порубне» у Чернівецькій області уваги прикордонників привернула жінка з дитиною. Під час ретельного огляду жінка виявилась чоловіком, хоча і вміло замаскованим. З'ясувалося, що киянин намагався потрапити до Румунії за паспортом дружини. Він був у жіночому одязі, гримі та перуці. 

Друге місце: «Породілля з вусами» 

У Вінницькій області на пункті пропуску «Могилів-Подільський» мешканець Луганщини надав прикордонникам військовий квиток з відміткою, що він комісований через «важкі пологи».

Перше місце: «Агу, маленький!» 

На буковинському пункті пропуску «Росошани» на кордоні з Молдовою прикордонники виявили бебі-бокс з дорослим чоловіком, який добре замаскувався  зверху памперсами та повзунками. Так жителя Миколаївщини перевозила дружина. 

 

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром