Кияни отримали чергову допомогу від горохівчан

04 Квітня 2022, 15:28
Кияни отримали чергову допомогу від горохівчан 607
Кияни отримали чергову допомогу від горохівчан

Цими днями про черговий для захисників вантаж, який у Горохів із Німеччини скерував від своїх німецьких друзів і колег із фірми «Karls» наш земляк Андрій Кленк, дізнався киянин Олексій Марченко.

Про це пише «Волинь».

Про горохівський «Щит» і Андрія й волонтера Віталія Гладуна чоловік прочитав у соціальних мережах. «Досі не знав нікого у вашому місті, але чомусь не сумнівався, що тут мені не відмовлять в допомозі, яку я теж доставляю на передову», – розповів Олексій журналістам.

У 2014-2015 роках Олексій боронив Україну в складі добровольчого спецрозділу. У свої 37 років він інвалід війни. Тримати зброю після поранення Олексієві важко, однак сидіти, склавши руки, не може. Тому із перших днів війни доставляє допомогу бойовим побратимам, столичним тероборонівцям, а ще – ліки в київські будинки-інтернати й харчі для мирних жителів. 

Поруч завжди друг Олег Калников. Разом вони вивезли з Києва в безпечні міста десятки дітей, жінок, людей похилого віку.

Із Горохова в Київ Олексій і Олег уже вкотре повернулися зі всім, чого просили захисники: тепловізорами, ліхтариками, повербанками, продуктами й медикаментами, речами для особистої гігієни.

 

Читайте також: Горохівська громада відправила ще один гуманітарний вантаж

Довідка

Горохівська громадська організація «Спілка учасників АТО «Щит», яку очолює Микола Бернадський,  активно співпрацює з одним із найбільших волонтерських центрів Горохівщини.  Його роботу координує Віталій Гладун.

Спілкуючись щодня із військовослужбовцями, які обороняють Україну від орків, Віталій знає всі їхні потреби з перших вуст. Гуманітарні вантажі з найпотрібнішими речами волонтери відправляють по кілька разів на тиждень у найгарячіші регіони. Їх складають із того, що купляють, віддають із своїх домогосподарств місцеві доброчинці, із того, що бусами й фурами у Горохів відправляють друзі України в Польщі й Німеччині. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024