Перевірити легальність ялинки можна через мобільний додаток

23 Грудня 2017, 15:53
2925

Перевірка законності походження дерева відбувається шляхом введення номеру з самоклейної етикетки.

У зимові свята чи не кожна сім’я прикрашатиме свою домівку новорічною ялинкою. З метою перевірки легальності походження лісової красуні державне підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Державного агентства лісових ресурсів розробило програмне забезпечення для Android (посилання для скачування додатку http://www.ukrforest.com/files/yalinka.apk), за допомогою якого можна ознайомитися походженням ялинки. Про це інформує прес-служба Держлісагентства.

Перевірка законності походження дерева відбувається шляхом введення номеру з самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки в мобільний додаток на телефоні. Самоклейні етикетки містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заносять до єдиної системи електронного обліку деревини. Також можна перевірити легальність ялинки на сайті http://www.ukrforest.com. Якщо інформація відсутня – це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.

Також Держлісагентство проводить заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:

– на площі 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 18 мільйонів хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років;

– щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 мільйона новорічних ялинок;

– є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоб прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024