Горохівському лебедю зробили операцію

14 Квітня 2022, 23:26
Горохівському лебедю зробили операцію 889
Горохівському лебедю зробили операцію

Лебідь-шипун, який є окрасою міського ставка у Горохові,  не міг літати через проблему з крилом, однак йому нещодавно зробили операцію.

Про це повідомляють на сайті Горохівської міськради.

Нещодавно лебедя помітила жінка, яка змушена була покинути Київ та переїхати з сім'єю в Горохів. Олеся Ратушна (на головному фото) за спеціальністю ветлікарка, тому відразу побачила що якщо не ампутувати частину крила, лебідь загине. Вимушена переселенка запланувала «операцію» з порятунку білого красеня.

Домовившись з ветеринарним хірургом зі Львова, доставила лебедя на операцію. Медичне втручання пройшло успішно, тепер ветлікарка разом із горохівчанином Олегом Пундиком (на фото) регулярно проводять перев'язки прооперованого крила. Дізнавшись згодом про хорошу справу Горохівський міський голова Віктор Годик відшкодував частину витрат на лікування лебедя.

Вже незабаром білий красень на ім’я Вайт-Арсеній знову повернеться на своє постійне місце радувати жителів і гостей Горохова.

Олеся Ратушна закликає горохівчан годувати лебедя лише тим, що йому не зашкодить.

З коренеплодів можна давати картоплю, моркву та буряк. Овочі: гарбуз, білокачанна капуста, кабачки, помідори. Фрукти: груші, яблука, виноград. Ягоди: полуниця, суниця, лохина, солодкий аґрус. Можна давати практично всі види зернових, а також висівки та геркулесові пластівці. Категорично забороняється давати хліб.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024