Горохівчани передали на Київщину понад 11 тисяч крашанок

25 Квітня 2022, 17:16
Горохівчани передали на Київщину понад 11 тисяч крашанок 558
Горохівчани передали на Київщину понад 11 тисяч крашанок

Понад 11 тисяч яєць і сотні пасок горохівчани передали для жителів Бучі, Ірпеня, Гостомеля, Бородянки.

Про це повідомляє «Волинь».

За кілька днів перед Великоднем митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав мирян поділися святковими пасками, крашанками та іншою смакотою з жителями Ірпіня, Бучі, Гостомеля, Бородянки.

За словами горохівчанина о. Андрія Сидора, який у сані диякона служить Богові і людям у столичному Свято-Михайлівському Золотоверхому монастирі, Його високопреосвященство чи не щодня їздить до їхніх жителів.

Очолюване ним духовенство Православної Церкви України готувалося до Великодня з думкою про всіх українців. Придбали багато традиційної смакоти.

«Якби ж покласти хоч по крашанці в пакети з паскою. Ці символи сонця, нового життя теж були б промінцями радості для постраждалих сімей. Чи не могли б жителі Вашого краю зібрати їх хоча б 500?» – таке побажання митрополит Епіфаній висловив для диякона о. Андрія, а він передав його на батьківщину своєму славному батькові, деканові Горохівського благочиння Волинської єпархії ПЦУ, настоятелеві Свято-Вознесенського храму м. Горохів о. Андрієві Сидору – старшому.

«Я виголосив цей заклик священникам і парафіянам церкви. Просив і дитячих малюнків. Не здивувався, що люди стали нести до церкви сумки потоками, бо горохівчани завжди вирізнялися щедрістю», – гордився парафіянами їхній духовний наставник.

Адресував вдячність їм і настоятелям парафій сіл Озерці, Рачина о. Петрові Янюку, Журавників – о. Валентинові Годуну; Новосілок, Мислинь о. Василеві Ціко,  Ощева – Тарасові Сидоруку,  Сільця – о. Петрові Кравчуку, Смоляви – о. Андрієві Лотоцькому, Підбереззя, Стрільча – о. Василеві Ревазі, Печихвостів, Миркова – о. Мирославові Музичуку, Лемешева, Пірванча – о. Андрієві Судніку, Старостава – о. Петрові Щомаку, Терешківців – о. Василеві Хомляку, Бужан, Широкого – о. Павлові Сукманському, селища Мар’янівки – о. Віталієві Куцю, міста Берестечка – о. Миколі Качмару,  їхнім парафіянам, які приєдналися до доброчинства.

Ще теплими прислали зо сім сотень пирогів із різними начинками працівники Горохівського коледжу ЛНАУ.

А замість 500 крашанок у столицю волонтер Руслан Брюховецький повіз їх більше 11 000. Хтось із парафіян для цікавості узявся рахувати їх лотками, та й збився, побажавши миру тим, хто буде ними христосатися.

Перед поїздкою о. Андрій Сидор традиційно освятив дарунки  й бус на подвір’ї Свято-Вознесенського храму

«Завдяки моїм доброзичливим землякам у кожен пакет до смачної паски, ковбаски поклали їх чи не по десяткові», – казав у телефонній розмові о. Андрій Сидор-молодший.

Загалом святкових пакетів під спів «А ми нашу славну Україну, гей-гей, розвеселимо» склали більше 1000 пакунків. Їх вмісту, а найбільше єднанню українців у важкі дні вже радіють жителі міст Київщини.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024