Жителі Берестечківської громади передали паски вимушеним переселенцям

05 Травня 2022, 19:19
Жителі Берестечківської громади передали паски вимушеним переселенцям 385
Жителі Берестечківської громади передали паски вимушеним переселенцям

Жителям населених пунктів Берестечківської громади вдалося поділитися святковим настроєм із людьми, які зустріли Великдень далеко від рідного дому.

Про це повідомляє Галина Дмитрук на офіційній Facebook-сторінці Берестечківської громади.

За її словами, одразу ж після відзначення Великодня настоятелі місцевих храмів привезли до волонтерського центру паски, приготовлені парафіянами для подальшої передачі їх воїнам ЗСУ та потерпілим від російської агресії українцям.

Багато смаколиків доставили до Берестечківського ЦБК отець Володимир Курчин (від прихожан храмів села Кутрів і міста Берестечко), отець Павло Кліцук (село Мерва), отець Андрій Апончук (село Зелене), отець Сергій Шкорбатюк (село Колмів), отець Андрій Лотоцький (село Новостав), отець Назарій Василюк (село Перемиль) та отець Сергій Петрощук (село Лобачівка).

На потреби громади як завжди відгукнулася підприємиця з Берестечка Олена Котик. Цього разу вона відвезла великодні гостинці, а також зібрані волонтерами продукти в хостел у Луцьку на території «Адреналін Сіті», який нині діє як центр допомоги вимушено переміщеним людям.

Картоплю, моркву, цибулю, крупи, сирі яйця, паски та крашанки від жителів Берестечківської громади, в тому числі допомогу, надану сусідами-поляками, до волонтерського центру міста Києва завіз волонтер Олег Гримайло. Завдяки цьому вдалося забезпечити продуктами й речами першої потреби жителів Бородянки та сіл, прилеглих до Києва.

Доставлені в волонтерський центр паски працівники Центру культури та національної пам’яті Берестечківської міської ради наразі спаковують і відправляють на фронт захисникам України, а також пригощають внутрішньо переміщених осіб, які мешкають на території Берестечківської громади.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024