Військова підготовка педагогів: у Горохові провели семінар

06 Травня 2022, 17:07
Військова підготовка педагогів: у Горохові провели семінар 882
Військова підготовка педагогів: у Горохові провели семінар

Центр професійного розвитку педагогічних працівників Горохівської міськради спільно з військовими Першого відділу Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки провели семінар на тему «Формування вмінь і навичок цивільної та військової  підготовки педагогів та можливості використання їх для захисту України».

Про це повідомляють на сайті Горохівської міськради.

Директорка Центру ПРПП Ірина Гарбар та консультант Олександр Хамула наголосили на важливості набуття практичних навичок і умінь для збройного захисту України, на необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи з учасниками освітнього процесу з питань цивільного захисту та психологічної підтримки.

У рамках заходу керівники  закладів освіти та педагоги Горохівської територіальної громади отримали методичні рекомендації з питань безпеки життєдіяльності в умовах воєнного стану. Досвідчені військовослужбовці,  багато з яких мають бойовий досвід, ознайомили присутніх із сучасним озброєнням ЗСУ та  навчали основам користування зброєю.

Особливо корисним та цікавим було практичне заняття з основ тактичної медицини.  Учасники семінар-наради отримали відповіді на питання, що стосуються мобілізації та нормативних документів, які діють під час воєнного стану.

Психологиня Центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Сокол акцентувала увагу на методах боротьби зі страхом і стресом під час війни та станах, за яких варто звернутися по психологічну допомогу.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024