На Горохівщині подбали про садівників, ягідників і молочників

04 Січня 2018, 13:01
Подбали про садівників, ягідників і молочників Горохівщини 1797
Подбали про садівників, ягідників і молочників Горохівщини

Райрада виділила 330 тисяч гривень на підтримку садівників, ягідників і молочарів у 2018 році.

На позачерговій двадцятій сесії районної ради сьомого скликання, яка відбулася за декілька днів до нового року, депутати обговорювали  питання «Про внесення змін до Комплексної Програми розвитку галузі АПК на 2016-2020 роки» і «Про внесення змін до Порядку надання та використання коштів районного бюджету на відшкодування вартості закупленого молочного та іншого обладнання  та інвентара, доїльних апаратів сільськогосподарським молочарським, виробничим, обслуговуючим кооперативам». 

Прохання певної частини сільгоспвиробників району підтримати зміни у Програмах, які мають гарантувати  фінансову підтримку садівників, ягідників і молочарів,  присутнім озвучив голова Горохівської районної асоціації садівників і ягідників Роман Юхимчук. З його слів, саме ці напрямки виробництва стають все більш популярними на Горохівщині і гарантують людям працю у селах. Лише протягом двох років колеги пана Романа висадили плодово-ягідних кущів на площі 60 га. Створення кооперативів, які працюватимуть без посередників, є не менш важливим у молочній галузі.

«Ми повинні ремонтувати приміщення, дахи і будемо це робити. Однак ми зобов’язані сприяти розвитку району, створювати робочі місця, наповнювати бюджет», – сказав із цього приводу голова райради Тарас Щерблюк.

У діловій дискусії були аргументовані «проти» і «за». Разом  ухвалили позитивне для садівників, ягідників і молочарів рішення.

  • на виплату дотації власникам ОСГ, які утримують три і більше корів – 140 тисяч гривень;
  • на розвиток сільськогосподарських молочарських, виробничих, обслуговуючих кооперативів -  80 тисяч гривень;
  • на виплату дотації особистим селянським та фермерським господарствам за посадку садів і ягідників – 80 тисяч гривень;
  • на виплату дотації на створення ветеринарних аптек в сільській місцевості з наданням ветеринарних послуг – 30 тисяч гривень.

Подальша фінансова підтримка буде залежати від результативності використання коштів.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024