Відбулася реорганізація Горохівського суду

06 Січня 2018, 12:52
2361

До складу Горохівського окружного суду ввійде Локачинський районний суд.

Про це йдеться в Указі Президента України від 29 грудня 2017 року. «Горохівський окружний суд утворять у Горохівському та Локачинському районах Волинської області із місцезнаходженням у місті Горохові та селищі міського типу Локачах Волинської області шляхом реорганізації (злиття) Горохівського районного суду та Локачинського районного суду Волинської області», – йдеться в Указі Президента України Петра Порошенка.

Це означає, що в рамках другого етапу судової реформи в Україні ліквідують районні суди і замість них створять окружні.

Перший етап завершився формуванням нового Верховного суду.

«У нас більше не буде судів, де працює 3 судді, один з яких може бути на лікарняному, друга в декретній відпустці, третій у відпустці, або ж у нього закінчились повноваження.

Бо за таких умов у районі просто відсутнє правосуддя, – так аргументував необхідність об’єднання районних судів у окружні в рамках судової реформи заступник глави Адміністрації Президента, координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов», – інформує Закон і бізнес.

Він повідомив, що на базі 2–3 районних судів створять окружні, де працюватимуть, як правило, 9–12 суддів.

При цьому уточнив, що це не означає, що громадяни будуть змушені їздити в інші райони, а зможуть як і раніше звертатись до старого суду, де будуть судді, канцелярія тощо. Просто юридично суд буде об’єднаний із сусіднім.

Коментарі
06 Січня 2018, 16:32
Щось не розумію. І до старого суду можна буде звертатися і до нового можна звертатися, тільки суддів збільшимо на два райони в 2-3 рази. А бюджет з такими зарплатами суддівськими витримає? Витримає мабудь, українці все витримають, всього навсього ще раз доведеться трошки тарифи підняти. Українці народ такий що все витримають.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024