У психоневрологічному інтернаті на Горохівщині поселили 15 переселенців

14 Червня 2022, 10:20
У психоневрологічному інтернаті на Горохівщині поселили 15 переселенців 461
У психоневрологічному інтернаті на Горохівщині поселили 15 переселенців

У Горохівському психоневрологічному інтернаті нині проживає 130 мешканців. Серед них – 15 вимушено евакуйованих осіб, які приїхали на Волинь із Покровського психоневрологічного інтернату, що на Донеччині

Про це розповіла Суспільному директорка закладу Юлія Ковальчук.

Аби розмістити переселенців, в інтернаті довелося доставляти додаткові ліжка.

«Укрупнили наші кімнати. Якщо люди проживали по одному чи по двох, то ми додатково доставляли ліжко, а то й два, аби розмістити наших гостей», – розповідає Юлія Ковальчук.

Юрій Клюнов – один із мешканців інтернату, якому довелося втікати від обстрілів. У Покровську він жив 12 років. Розповів, що йому там подобалося та коли почалася війна – було страшно.

«Почали снаряди літати. У нас в місті страшно було. Потім снаряд впав неподалік інтернату. І вибухова хвиля пішла по всьому районі. Там було неможливо», — говорить чоловік.

З початком війни у багатьох мешканців Горохівського психоневрологічного інтернату до їхнього діагнозу додалося почуття тривоги і страху, сказала психологиня Ірина Пундик. З її слів, зараз вони освоюють комплекс психоемоційного розвантаження.

Частина мешканців психоневрологічного інтернату допомагає військовим, передаючи власноруч зроблені роботи на передову, розказала директорка закладу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024