Як у Горохівській громаді допомагають облаштуватися переселенцям

14 Червня 2022, 13:01
Як у Горохівській громаді допомагають облаштуватися переселенцям 590
Як у Горохівській громаді допомагають облаштуватися переселенцям

У Горохівській громаді зараз проживають 727 переселенців, із них 235 – діти. П’ять сотень людей проживає у Горохові, решта — у селах громади.

Про це розповіла Суспільному працівниця Горохівської міськради Тетяна Карпук.

«У місті працює кімната «Добра», де внутрішньо переміщені українці можуть взяти дитячий і дорослий одяг, взуття. З початку повномасштабної війни переселенцям у громаді роздають безплатні продуктові набори. За цей час їх видали понад тисячу», — каже Тетяна Карпук.

Альона Лопушнян з міста Гірник, що на Донеччині на Волинь приїхала з однорічною донькою і 15-тирічною сестрою. Жінка прийшла за продуктами. Каже, що на новому місці їм усі допомагають.

Родина переселенців Дименків приїхали на Волинь з Оріхова, що на Запоріжжі. Дружина Марія розповіла, що у їхній будинок потрапив снаряд. З її слів, їхня квартира на першому поверсі не придатна для проживання, в інших квартирах будинку повибивало шибки. Каже, коли виїжджали з собою нічого не встигли взяти.

Чоловік пані Марії — Володимир Дименко говорить, що їхнє містечко Оріхів дуже було схоже на Горохів. Щоправда, нині його вже майже зрівняли з землею, – додає чоловік.

«Продуктові набори у Горохові переселенцям надають раз у місяць», — каже Тетяна Карпук. Орієнтовна вага одного такого майже десть кілограмів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024