У Шклині дотла згорів будинок через вибух газу

26 Червня 2022, 10:06
У Шклині дотла згорів будинок через вибух газу 819
У Шклині дотла згорів будинок через вибух газу

Через вибух газу в селі Шклинь Луцького району дотла згорів будинок.

Вибух стався на кухні 20 червня о 17:00. Біля плити перебувала 85-річна господиня – пишуть Волинські новини.

Пенсіонерка дивом вціліла. Вона вибігла з приміщення, охопленого вогнем, і почала кликати на допомогу.

Передували цьому випадку роботи, які проводили працівники «Волиньгазу». За попередньою інформацією, перед початком робіт газівники повинні були позаглушувати крани на стояках кожного будинку, які розміщені на лінії газопроводу, але про хату, що згодом згоріла, вони забули, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Будинок ущент згорів за 20 хвилин.

«У кухні було м’яке крісло. Мама на ньому якраз сиділа, коли все сталося. Вона зуміла вискочити», – розповідає син власниці будинку Олег Черчик.

Галина Черчик пригадує: спершу почула шипіння, а потім побачила під плитою полум’я.

«Як я вийшла, не знаю… Вийшла на дорогу, там побачила людей. Руки, ноги відмовили», – говорить власниця будинку.

Попередньо відомо, що в селі проводили роботи працівники «Волиньгазу». Згідно з правилами безпеки, газівники повинні були перекрити газ у всіх будинках, під підпис ознайомити людей із тим, що мають провести роботи, й лише тоді починати виконувати якісь дії.

На думку Олега Черчика, працівники газової служби недогледіли, що в одному з будинків не заглушили кран на стояку, який міститься у дворі.

«Хата згоріла повністю. Там уже нереально жити. Згорів дах у літній кухні. Навіть хлів загорівся, але його вчасно загасили… Газівники робили ремонтні роботи. Вони міняли газовий редуктор. У всіх людей стояки повідкручували і заглушили, а в мами забули. Стояк був приєднаний і газ включений. Вони, як відремонтували редуктор, пустили газ. На мою думку, пішов великий тиск, зірвало шланг і оце сталося», – розповідає Олег Черчик.

Гасити пожежу позбігалися сусіди. Поки люди з відрами заливали полум’я, газ не було перекрито. На щастя, не сталося повторного вибуху й усі, хто тоді був на подвір’ї, вціліли.

«Пожежа сталася через газ. Це безсумнівно. Жінка розповідає, що почула сичання, і відразу стався вибух», – говорить сусід Степан Ковальчук.

У зв’язку з пожежею відкрито кримінальне провадження за частиною першою статті 270 «Порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки».

Як зазначає Олег Черчик, на стояку газ перекрили вже після того, як хата згоріла дотла.

У пресслужбі «Волиньгазу» інформували, що триває перевірка.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024