На Горохівщині збитки від пожеж сягнули 1,5 мільйона гривень

13 Січня 2018, 10:16
2713 Джерело: Сайт Горохівської районної ради

Про це стало відомо під час підсумкової  наради з працівниками Горохівського РВ УДСНС.

Участь у ній  взяли заступник начальника УДСНС України у Волинській області, полковник служби цивільного захисту Олег Билиця та голова районної ради Тарас Щерблюк

Про це інформує сайт Горохівської районної ради.

З доповіддю виступив начальник Горохівського РВ УДСНС України у Волинській області, підполковник служби цивільного захисту Тарас Кашталян.

Він, зокрема, сказав, що на території району протягом 2017 року виникло  43 пожежі, де загинуло 3 особи. Вогнем знищено та пошкоджено 32 будівлі та споруди.  Прямі збитки від пожеж склали 1 млн. 565 тис. гривень. Під час ліквідації пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму 5 млн. 183 тис.грн .

Посадовець акцентував увагу на виконанні в районі завдань, визначених Президентом України, Кабінетом Міністрів України, рішенням Ради національної безпеки і оборони України, організаційно-методичними рекомендаціями щодо планування та реалізації основних заходів і завдань з підготовки єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій України у 2017 році. 

Основними причинами пожеж є: порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок - 22 випадків, при влаштуванні та експлуатації пічного опалення – 4 випадки, необережного поводження з вогнем – 14 випадок, дитячі пустощі – 2 випадки, спроба самоспалення – 1.

 Відповідно до плану-графіка проведено спільні профілактичні відпрацювання у 95 населених пунктах, загалом було відпрацьовано 2535 житлових будинків: 356 – одиноких громадян похилого віку, 326 – багатодітних сім’ї, 8 – неблагополучних сімей, інші - 1988. Проінструктовано 3162 особи, власникам 173 помешкань надано  консультацій щодо покрашення протипожежного стану їхніх осель.

Районним відділом постійно здійснюється контроль за станом техногенної та природної безпеки в районі, ведеться аналіз надзвичайних ситуацій та прогнозування загрози їх виникнення.

  У 2017 році вжито комплекс заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж та загибелі людей на них, активізовано роботу щодо навчання населення основним правилам безпеки життєдіяльності та пожежної безпеки у побуті та з працівниками підприємств, установ та організацій області на виробництві.

Зі слів Тараса Севастяна, головного спеціаліста з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту апарату райдержадміністрації, який доповнював доповідача, протягом  року  райдержадміністрацією проводилася значна робота з розвитку та вдосконалення системи Цивільного захисту, її органів управління, сил та засобів. План основних заходів Цивільного захисту району за 2017 рік  в основному виконаний.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024