У Горохові парафія Вознесіння Господнього відзначила свято свого покровителя

02 Липня 2022, 21:18
У Горохові парафія Вознесіння Господнього відзначила свято свого покровителя 599
У Горохові парафія Вознесіння Господнього відзначила свято свого покровителя

У Горохові парафія Вознесіння Господнього і блаженного отця Владислава Буковинського 20 червня відзначила свято свого покровителя.

Це єдина парафія в Україні та всьому світі, покровителем якої блаженний Владислав Буковинський. Про це повідомили на сайті парафії.

Урочисту месу на честь покровителя звершив нинішній настоятель отець Марцін Цєсєльскі, який свою проповідь базував на словах отця Владислава «Отож, всюди, де я був, бачив глибоку доцільність того, що власне там був».

Наприкінці Євхаристії відмовили молитву за заступництвом блаженного отця Владислава; відбулося благословення мощами, а також можна було особисто вшанувати мощі Великого покровителя горохівської парафії.

Після літургії відспівали суплікацію, просячи Бога про закінчення війни та миру в нашій Батьківщині.

Довідка

Отця Владислава Буковинського  беатифікували у вересні 2016 року, а вже у березні 2017 тодішній настоятель парафії в Горохові отець Павло Хом’як звернувся до луцького єпископа з проханням, щоб місцевій парафії надати другий титул.

Єпископ Віталій Скомаровський враховуючи заслуги отця Владислава, який працював у важкі часи на Волинській землі, позитивно відповів на це прохання, давши другу назву парафії в Горохові: Вознесіння Господнього і бл. Владислава Буковинського. Святом парафії став літургійний спомин бл. Владислава Буковинського, який припадає 20 червня.

Цьогорічні урочистості відбулися вперше в парафіяльній каплиці, яка ще в будові, та в якій мають залишитися мощі бл. Владислава. Війна в Україні змусила вірян майже відразу перейти зі школи, де парафіяльна громада зустрічалася на Месах, до каплиці, де й досі відбувається будівництво.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024