У Горохівській громаді перевірили укриття в навчальних закладах

05 Липня 2022, 10:47
У Горохівській громаді перевірили укриття у навчальних закладах 667
У Горохівській громаді перевірили укриття у навчальних закладах

У Горохівській громаді 4 липня обстежили захисні споруди, підвальні приміщення та інші найпростіші укриття, розташовані у навчальних закладах міста Горохова, сіл Холонів, Скобелка та Рачин.

Про це повідомляє пресслужба Горохівської міськради.

Приблизно у половини навчальних закладів Горохівської територіальної громади є тимчасові укриття. Якщо решта закладів освіти облаштують укриття до початку до нового навчального року, то вони також зможуть відновити навчання.

Щодня рятувальники та представники місцевого самоврядування проводять огляди та спілкуються з керівництвом навчальних закладів. Вказують на недоліки та надають рекомендації з їх усунення.

Основні вимоги наступні: укриття мають бути повністю обладнані та передбачати перебування дітей та педагогів там не менше декількох годин.

Нагадаємо, з 1 вересня Міністерство освіти та науки України дає можливість відкриватися та працювати офлайн тим закладам, де не ведуться бойові дії, які не знаходяться на лінії розмежування та знаходяться на підконтрольній Україні території.

Головна умова - це безпека учасників освітнього процесу. Відповідно, у Горохівській міській раді створили робочу групу, яка проводить перевірки укриттів та визначає ступінь готовності закладів освіти до очного навчання.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024