Гроші за місяцем народження: на Горохівщині поширили новий фейк

15 Липня 2022, 16:32
Гроші за місяцем народження: на Горохівщині поширили новий фейк 467
Гроші за місяцем народження: на Горохівщині поширили новий фейк

У горохівському сегменті Facebook, зокрема у групі «Новини Горохова», нещодавно поширили повідомлення про те, що начебто всі користувачі можуть отримати грошовий подарунок за датою народження.

Однак це ні що інше, як фейк та шахрайство. Навіть Facebook прибрав це повідомлення через деякий час після публікації – повідомляє Район.Горохів.

Тож хочемо застерегти читачів і розповісти, що собою являє ця шахрайська схема.

ШАХРАЙСТВО

Часто у Facebook-спільнотах трапляються дописи, у яких користувачам соцмережі пропонують отримати гроші або інші призи за датою народження. На перший погляд – все дуже просто. Людині треба лише перейти за посиланням у дописі, вибрати місяць свого народження і «отримати приз».

Послідовність дій у різних випадках може бути іншою. Часто просять залишити коментар під шахрайським дописом або поділитися ним з друзями та в активних спільнотах у соцмережах.

Однак ця схема є дуже небезпечною для любителів швидкого збагачення. За посиланням, де потрібно начебто «пройти реєстрацію», або «підтвердити участь», може з’явитися будь-що – реклама інших сайтів, казино, фішингові ресурси та сайти, на яких можна випадково скачати шкідливе програмне забезпечення.

Часто на цих сайтах людину просять ввести конфіденційні дані, які потім крадуть шахраї та використовують у своїх цілях. Тож, якщо ви захочете щось «виграти», перейшовши за посиланням у соцмережі, пам’ятайте – ви самі можете втратити кошти.

Слід з обережністю ставитися до таких непристойно привабливих пропозицій, адже вашою довірливістю можуть скористатися онлайн-шахраї. І, як відомо, безплатний сир буває лише у мишоловці.

Читайте також: На Горохівщині поширили шахрайський розіграш

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024