У Горохові може з’явитися недільна школа

22 Липня 2022, 09:42
У Горохові може з’явитися недільна школа 574
У Горохові може з’явитися недільна школа

Створити недільну школу у Горохові запропонував настоятель місцевого Свято-Вознесенського храму Православної церкви України отець Андрій Сидор.

Про це пише «Волинь».

Учні Андрія Сидора, яких він навчав Закону Божому ще в 1992 році, коли став духовним наставником горохівчан, вже стали дорослими. Для них додатково проводив уроки богослів’я в одній із кімнат тодішнього Будинку школяра. Але знання потребували тиші, тому заняття перенесли в церкву.

У ній дотепер посередині ставлять лавки для десятків учнів та учениць. Висидіти так понад годину непросто, писати незручно, хоча діти в захопленні від спілкування з отцем Андрієм.

Місце, на якому можна збудувати недільну школу, певне, відвів сам Творець. У радянські роки сусідами церкви були… кадебісти. Держава щедро віддала їм у користування чималий двоповерховий будинок, а на додачу ще й кілька гаражів. Час зруйнував їх і разом із державницькою системою.

Офіс відремонтували для суддів, а гаражі стали аварійними. Тому о. Андрій Сидор пішов у Горохівську мерію з проханням дозволити розібрати цегляний непотріб і на її місці збудувати церковну школу.

Горохівський міський голова Віктор Годик таку ініціативу підтримує.

«Недільна релігійна школа потрібна однозначно. Наші діти найрозумніші, найкращі, достойні всіх знань», — зазначив він.

На його прохання в Горохів приїхали з Луцька представники нинішньої СБУ, на яку задокументована земельна ділянка, й дали згоду на цю справу. Тож парафіяни церкви взялися до роботи: гаражі розібрали й прибрали все сміття. 

Втім, процес передачі земельної ділянки має дістатися Києва, тож Віктор Годик називає початок будівництва справою часу.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024