На Горохівщині поширюють фейковий сайт «Нової пошти»

29 Липня 2022, 17:12
На Горохівщині поширюють фейковий сайт «Нової пошти» 15461
На Горохівщині поширюють фейковий сайт «Нової пошти»

На Волині, зокрема і на Горохівщині, у месенджерах активно поширюють посилання на шахрайський сайт, на якому користувачу інтернету обіцяють «грошовий приз».

Більше того, ошуканти прикриваються відомим брендом «Нова пошта» та темою соціальних допомог. Але, звісно, грошей просто так ніхто не роздає – це шахрайство і фішинг. Про це повідомляє Район.Горохів.

ШАХРАЙСТВО

Мабуть, багато з наших читачів вже отримували посилання, яке начебто веде на сайт компанії «Нова пошта», але цей сайт – підробка.

На вищезгаданому ресурсі інформації небагато: крадене брендування «Нової пошти», дата, кнопка «Центр підтримки клієнтів» (точніше її зображення, бо сама кнопка неактивна), відгуки так званих «щасливчиків», та напис «Фонд державної допомоги Нова пошта». Url сайту-підробки теж відрізняється від офіційного та виглядає ненадійним.

Коментарі на фейковому сайті

Коментарі на фейковому сайті

Користувачу пропонують пройти так зване «опитування» з низкою примітивних питань на кшталт «Скільки вам років?». І опісля з’являються зображення коробок: обирай кілька з них і «точно знайдеш свій приз!»

Звісно, що учасник після завершення опитування «отримує» свої бажані 3000 гривень. Але це ще не все. Потім шахраї просять «повну реєстрацію» по SMS. А це означає, що потрібно пройти ще одне коло безглуздих запитань і відкрити не одне небезпечне посилання. І можливо, ввести конфіденційні дані, які потім використають ошуканти у своїх цілях.

Ні в якому разі не рекомендуємо брати участь у таких «опитуваннях». Тому що коштів у результаті ви не отримаєте, а навпаки, можете залишитися без копійки на банківській картці.

Чи правда, що «Нова пошта» має власний фонд державної допомоги? Звісно, що це нісенітниця, яка покликана дискредитувати компанію. На її офіційному сайті ми не знайшли інформації про такий фонд.

Так, «Нова пошта» підтримує військових, спільно з Дія.Бізнес запустила безплатну логістичну допомогу з релокації бізнесу. Також компанія допомагає виплачувати допомогу від ООН внутрішньо переміщеним особам.

Саме такі відомі компанії часто обирають шахраї, щоб привернути увагу довірливих українців і нажитися на суспільно важливій та актуальній темі. Так нещодавно було із мережею АТБ, чиє брендування теж використали, але для створення фейкового розіграшу.

Відповіді на найпоширеніші питання стосовно грошових виплат шукайте на сайті Мінсоцполітики. Якщо з вами стався кіберінцидент, повідомте про це на сайті CERT-UA, що функціонує в складі Держспецзв’язку.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024