У Горохові 50% ВПО планують залишитись жити у цьому місті

01 Серпня 2022, 18:50
У Горохові 50% ВПО планують залишитись жити у цьому місті 666
У Горохові 50% ВПО планують залишитись жити у цьому місті

У Горохові половина внутрішньо переміщених осіб довіряє місцевій владі і хотіла б залишитись жити у цьому місті.

 Про це свідчать дані опитування, яке в кінці червня цього року провела Громадська організація «Волинський Інститут Права» в рамках проєкту «Соціальна інтеграція ВПО через розвиток громад в партнерських громадах ГОВЕРЛА у Волинській області» – пише «Волинь».

Тоді захід став можливим завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та американського народу через проєкт USAID «ГОВЕРЛА».

Друга нещодавня діалогова зустріч Горохівського міського голови Віктора Годика, працівників міської ради й корінних жителів із переселенцями, теж відбулася за сприяння названих партнерів і засвідчила: в Горохівській територіальній громаді дбають про добробут людей, яким Горохів дав прихисток від війни.

До слова, 50% із них планує залишитися постійно жити в цьому містечку. На часі – житло, працевлаштування та навчання.

«Зробимо все можливе, щоб Горохів став для цих людей другою затишною домівкою. Горохівчани – люди добрі, щирі й щедрі. Вже однією своєю приязню вони допомагають владі громади здійснити все заплановане», - каже Віктор Годик.

«Питання, з якими стикаються гості громади, попередньо грунтовно вивчили завдяки опитуванню за участі 112 осіб.  Окрім того, виклики для переселенців та місцевих мешканців  обговорили на фокус-групах, які проходили в червні. Результати цих досліджень презентував Дмитро Безвербний, експерт Волинського інституту права. Оприлюднений аналіз став основою для обговорення подальших кроків в роботі з переселенцями.

Професійна тренерка, одеситка Олександра Калашнікова, модерувала роботу учасників у групах. Спільно напрацьовані пропозиції ляжуть в основу плану, який у серпні-жовтні громада хоче реалізувати.

Проведуть  заходи за участю гостей громади та місцевих мешканців, які сприятимуть інтеграції, взаєморозумінню, вирішенню поточних проблем», - розповіла провідна спеціалістка відділу розвитку та інвестицій Горохівської міської ради Тетяна Янюк.

Горохівська міська рада буде реалізовувати заплановане  разом із Громадською організацією «Волинський Інститут Права».

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024