Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» посилює роботу в Горохівській громаді

21 Серпня 2022, 12:43
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» посилює роботу в Горохівській громаді 910
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» посилює роботу в Горохівській громаді

Команда Проєкту USAID «Підвищення ефективності роботи та підзвітності органів місцевого самоврядування» («ГОВЕРЛА»)  здійснила моніторинговий візит у Горохівську громаду, щоб обговорити подальші ініціативи, які дозволять забезпечити її розвиток.

Візит відбувся 15 серпня – повідомляють на сайті Горохівської громади.

Відвідали Горохівську міську раду керівник проєктів з місцевого самоврядування та децентралізації влади Агентства США з міжнародного розвитку в Україні та представників Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Марат Крючевський, заступниця директора USAID «ГОВЕРЛА» Наталія Гнидюк, керівниця Волинського регіонального офісу USAID «ГОВЕРЛА» Ірина Бойко, спеціалістка з просторового планування USAID «ГОВЕРЛА» Катерина Степчук, регіональний координатор із залучення громадськості USAID «ГОВЕРЛА» Анатолій Левчук та спеціаліст з комунікацій USAID «ГОВЕРЛА» Роман Палюх.

Під час зустрічі представили майбутні активності Горохівської міської ради, як грантоотримувача, обговорено цілі діяльності та можливості подальшої співпраці. Горохівський міський голова Віктор Годик презентував результати спільної співпраці, перспективи розвитку громади та основні проєкти, які планується спільно реалізувати з USAID «ГОВЕРЛА».

Обговорили пріоритетні для громади напрямки економіки. Зокрема, можливості для розвитку ягідництва та садівництва при використанні місцевого природнього та людського потенціалу. Зупинились на інструментах місцевої демократії, які успішно впроваджені в громаді.

Мова йшла про «Громадський бюджет» за підсумками якого 18 місцевих проектів мали впровадити в цьому році. Однак, у зв’язку із законодавчими обмеженнями під час воєнного стану, ці видатки міська рада поки що не може профінансувати.

Обговорили виклики, з якими громада стикнулася через воєнні дії, роботу з вимушеними переселенцями, діючі соціальні проекти у партнерстві з «Говерлою».

Проєкт сприяє Уряду України у впровадженні децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024