Стало відомо, хто утримуватиме пожежні команди Горохівщини

23 Січня 2018, 12:04
2377

На зміцнення матеріально-технічної бази рятувальників запропонували виділити кошти з районного бюджету.

На Горохівщині шляхи  вирішення проблем, пов’язаних із утриманням пожежних команд, їх матеріально-технічною базою  продумали  на сесіях сільських і районної рад. Віднедавна  виправдовує себе ініціатива влади і активу району,  вболівати про пожежну безпеку сільськими територіальними громадами.

Свою позицію з цього приводу озвучив голова районної ради Тарас Щерблюк:

Органи місцевого самоврядування мають дбати не лише про виплату працівникам місцевої пожежної охорони, а й про зміцнення їх матеріально-технічної бази. Кошти для цього потрібно пердбачати в районному бюджеті.

Скажімо, у минулому році  місцеву пожежну команду у Мар’янівці, річне утримання якої обходиться цій селищній раді близько півмільйона гривень, співфінансували бюджети Бранівської, Скриголівської, Галичанської і Цегівської сільських рад.

У 2018-му році про свою безпеку разом із ними дбатимуть співфінансуванням  голови і депутати Лобачівської, Скобелківської, Пірванченської, Рачинської сільських рад.  
Мар’янівська пожежна команда - це п’ятеро чоловіків. Минулоріч їм було придбано нову форму і взуття. 

У Сенкевичівці пожежників на одного менше. На 50 відсотків потреби цієї місцевої пожежної частини забезпечує бюджет Сенкевичівської селищної ради, ще 50 відсотків коштів минулоріч делегували  Шклинська, Колодеженська, Новосілківська, Губинська, Звиняченська, Перемильська, Жабченська, Угринівська, Михлинська, Бережанківська, Скірченська, Пустомитівська сільські ради.

У році 2018-му  від цього об’єднання, згрупованого для  забезпечення пожежної безпеки, від’єдналися Угринівська, Михлинська і Бережанківська сільскі ради, які ввійшли до складу Городищенської об’єднаної територіальної громади. 

На 10 місяців утримання Сенкевичівської місцевої пожежної команди у 2018-му році закладено 270 тисяч гривень.  

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39