Горохівчанин презентував тритомну шахову енциклопедію

05 Жовтня 2022, 16:00
Горохівчанин презентував тритомник ФОТО 943
Горохівчанин презентував тритомник

У Волинській державній обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки презентували тритомну шахову енциклопедію. Її упорядкував і видав педагог за освітою, аматор та ентузіаст шахів, горохівчанин Володимир Батура.

У цій тритомній шаховій енциклопедії вся історія розвитку древніх і мудрих шахів, цікава інформація про видатних шахістів світу й України, теорія і практика шахів, їх стратегія і тактика. Про це йдеться на сайті Горохівської міської територіальної громади.

Допитливий читач може дізнатися багато цікавих фактів про шахи. Наприклад, що першу шахову книжку українською мовою видав у Києві ще у 1926 році лауреат премії Барклая в галузі медичної радіології доктор медицини Федір Богатирчук, який зіграв у престижних шахових турнірах п’ять партій з чемпіоном світу Михайлом Ботвинником, у трьох з яких переміг, а дві звів у нічию. 

На презентації дали слово друзям і колегам Володимира Батури, автора енциклопедії. Серед них були президент Волинської шахової федерації Андрій Ковальчук, дочка і син автора — Світлана і Олександр. Також Володимир Григорович відповів на запитання учасників презентації, подякував працівникам Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки за велику допомогу у роботі над тритомником.

Після презентації енциклопедії відбувся турнір зі швидких шахів, у якому грали дорослі й діти. Перший і найголовніший приз у ньому – три томи оновленого видання шахової енциклопедії від Володимира Батури виборов волинський шахіст Максим Гузьо.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024