На ремонт доріг Горохова передбачено більше трьох мільйонів гривень

31 Січня 2018, 17:10
5098

Горохівчани, уже довгий час обурювалися станом дорожного покриття на вулицях міста. Адже там неможливо було пройти, не те щоб проїхати.

І ось сьогодні, 31 січня, було проведено роботи по вирівнюванню поверхні дорожнього покриття по вулиці Ігора Сливки. Дана дорога була визначена дорогою місцевого значення рішенням сесії лише 17 листопада 2017 року. Оскільки ремонтні роботи на даній дорозі не проводились уже багато років, щоб довести цей відрізок шляху до нормального стану необхідно не один мільйон гривень, яких у місцевому бюджеті немає – йдеться на сторінці Горохівської міської ради у Facebook.

У минулому році вже проводились роботи по експлуатаційному утриманню даної дороги (асфальт не вкладався), але у зв’язку з проходженням багатотонної техніки дані роботи мали лише тимчасовий ефект. Горохівською міською радою та районною радою подані листи до служби автомобільних доріг з проханням встановити на вулицях Козацька та І.Сливки обмежувальних дорожніх знаків, які будуть забороняти рух вантажних автомобілів з масою вантажу більше 24 тонн.

На даний момент розглядаються варіанти залучення коштів для виконання ремонтних робіт. Міською радою планується написання проекту на Міністерство регіонального розвитку для фінансування робіт по капітальному ремонту даної дороги, а також будуть подані звернення на співфінансування даних робіт до Волинської обласної ради та обласної адміністрації.

Стосовно вулиці Студентської, то треба сказати, що дана вулиця стоїть на балансі управління містобудування і архітектури ВОДА. У минулому році планувались видатки з обласного бюджету на ремонт дороги та було виділено співфінансування з міського та районного бюджетів, а Горохівською міською радою розроблено проекту документацію на дані роботи, але роботи не були профінансовані обласним бюджетом.

На цей рік планується виділення з обласного бюджету 600 тисяч гривень на ремонт даної дороги, а міська рада планує виділити на дані роботи ще близько 400 тисяч гривень.

Загалом на 2018 рік бюджетом передбачено 3720 тис.грн. на ремонт доріг міста. Окрім цього, у разі надходження додаткових коштів, вони також будуть направлятись на благоустрій міста, у тому числі й на ремонт доріг.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024