До списку «доступних ліків» додали нові препарати

08 Лютого 2018, 11:18
1486

Міністерство охорони здоров’я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми «Доступні ліки».

Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати ці препарати безоплатно або з незначною доплатою. 

Зокрема, до оновленого реєстру ліків увійшло 239 препаратів 48 виробників, з яких 18 виробників українських і 30 – іноземних. Разом із тим, в новому переліку вже міститься 47 препаратів, що на 100% відшкодовуватимуться за державний кошт.

Нагадаємо, раніше у програмі брали участь 198 препаратів та 43 виробники. Тож у порівнянні з попереднім реєстром стало на 24 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, на 14 – для діабету ІІ типу, на 3 – для лікування бронхіальної астми.

Слід зазначити, що перелік препаратів програми «Доступні ліки» включає також інформацію про торгівельні назви препаратів, діючі речовини, форму випуску, дозування, виробника, роздрібну ціну за упаковку та суму доплати.

Відтак, аби отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до лікаря, отримати правильно виписаний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки. До слова, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні 2017 року.

Детальніше про програму: https://goo.gl/pA2r4V та http://liky.gov.ua.

Карта аптек, що беруть участь: https://goo.gl/dCEMCw

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024