Внаслідок вибуху котла на Горохівщині постраждав чоловік

02 Січня 2023, 17:39
Котел 2037
Котел

Внаслідок вибуху котла на Горохівщині постраждав чоловік.

Про це повідомили на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

У п'ятницю, 30 грудня, о 15:55 до Центральної оперативної диспетчерської надійшло звернення з приводу: «опіки внаслідок вибуху котла», куди негайно була скерована бригада ЕМД.

Бригада Горохівського відділення ЕМД, яка приїхала на виклик, діагностувала «Термічний опік ІІ-ІІІ ступеня 63% тіла, опік верхніх дихальних шляхів», професійно надала екстрену медичну допомогу, визначила стан постраждалого і прийняла рішення про транспортування хворого до опікового центру.

На зустріч бригаді Горохівського відділення ЕМД виїхала бригада відділу медицини катастроф, яка продовжила моніторинг за станом пацієнта.

Враховуючи велику площу ураження тіла, для ведення лікарських засобів використали внутрішньокістковий доступ.

Внутрішньокістково можна вводити безпечно ті ж препарати, що й внутрішньовенно. Вони досягають терапевтичної концентрації у плазмі крові за аналогічний проміжок часу, як і після введення через центральний венозний катетер.

Постановка внутрішньокісткового доступу стала доступною завдяки працівникам навчально-тренувального відділу КП «ВОЦЕМДМК», які постійно проводять навчання бригад ЕМД щодо вдосконалення навичок надання екстреної медичної допомоги на догоспітальному етапі.

Пацієнт був доставлений на госпіталізацію до профільного закладу охорони здоров’я.

Протягом 12 годин у профільному закладі охорони здоров’я стан хворого стабілізувався, але хворий потребував транспортування до Львівського опікового центру.

Хворого успішно транспортували на апараті штучної вентиляції легень бригадою відділу медицини катастроф.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024