На Волині планують створити умови для індивідуальних виробників молока

13 Лютого 2018, 09:57
2086

У Волинській обласній раді буде створено робочу групу, яка вивчатиме питання про сприяння особистим селянським господарствам, які займаються  виробництвом  молока.

Про це повідомив голова обласної ради Ігор Палиця, при обговоренні проекту Звернення Волинської обласної ради до голів районних рад, об’єднаних територіальних громад області, селищних і сільських голів щодо сприяння особистим селянським підсобним господарствам у сфері виробництва і заготівлі молока. 

Звернення спричинене тим, що  з  1 липня 2018 року діючий ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі» буде замінений ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні умови», який спрямований на підвищення вимог до якості молока і врегулювання використання молока другого сорту тільки в певних цілях.

У зверненні до органів місцевого самоврядування депутати просять надати інформацію до 1 березня 2018 року про:
- кількість населених пунктів;
- чисельність ВРХ;
- наявність спеціального холодильного обладнання;
- суб’єктів господарювання, які здійснюють заготівлю молока.

Очільник Волиньради Ігор Палиця закликав фахівців департаменту агропромисловго розвитку ОДА долучитися до роботи з депутатською групою.

Голова профільної комісії Віталій Заремба зауважив, що питання вже обговорювали на спільному засіданні комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин з департаментом агропромислового розвитку ОДА та головним управлінням Держпродспоживслужби у Волинській області. Він запевнив, що посадовці депаратаменту працюють над механізмом вирішення проблеми, яка наближається.

«Ми повинні не просто вишукати механізм та знайти бюджетне фінансування, а й детально вивчити технічну сторону питання. Ми не повинні потрапляти в пастку до молокозаводів, чекаючи де і коли вони поставлять холодильне обладнання, а мусимо створити умови для індивідуальних виробників, щоб вони були конкурентноспроможні«, - додав голова облради.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром