Військовий медик навчав студентів Горохівського коледжу ЛНУП долікарської медичної допомоги

16 Березня 2023, 16:09
Микола Баніра 349
Микола Баніра

В тривожних умовах сьогодення, коли ми переживаємо війну, розв’язану російськими окупантами проти нашого народу, найбільш актуальним питанням є збереження життя як захисників на полі бою, так і цивільних громадян.

Про це повідомили на сайті Горохівської міської ради.

У четвер, 15 березня, у Горохівському коледжі ЛНУП відбулась довгоочікувана зустріч з Миколою Банірою, лікарем-хірургом Горохівської багатопрофільної лікарні, який на короткотривалу відпустку прибув додому з території бойових дій та погодився поспілкуватися зі студентами коледжу.

Микола Баніра рятує життя нашим захисникам, будучи начальником медичної частини окремого батальйону, який дислокується у Запорізькому напрямку. 

Він розповів студентам і викладачам про воєнні будні, мужність та героїзм українських воїнів, про те, наскільки важливою є правильна і своєчасна долікарська медична допомога. Іноді життя йде на секунди та лише чіткі злагоджені дії можуть його врятувати.

Студенти залюбки ставали «потерпілими», аби військовий лікар з позивним «Живчик» надавав їм кваліфіковану допомогу. Для цього використовувався турнікет, яким оптимально можна спинити кровотечу, ізраїльський кровоспинний бандаж, а також інші спеціальні медичні засоби.

У заході взяв участь Віталій Гладун, волонтер Горохівської районної спілки учасників АТО «Щит», з яким постійно співпрацюють волонтерські формування коледжу.

Читайте також: Горохівські студенти за годину благодійного ярмарку вторгували понад 12 тисяч гривень

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024