Горохівщина: провели робочу нараду в райдержадміністрації

03 Березня 2018, 13:00
2159

Керівник апарату Горохівської РДА Людмила Косюк зустрілася з начальниками управлінь та відділів райдержадміністрації.

Нарада відбулася 2 березня, - повідомляє сайт Горохівської РДА.

В ході зустрічі Тарас Севастян, головний спеціаліст з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, виступив з інформацією «Про підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту у 2017 році та визначення основних завдань на 2018 рік».

За його словами, протягом року райдержадміністрацією проводилася значна робота з розвитку та вдосконалення системи Цивільного захисту, її органів управління, сил та засобів. План основних заходів Цивільного захисту району за 2017 рік в основному виконаний.

В межах своєї компетенції забезпечили реалізацію вимог Кабміну України, ДСНС України, розпоряджень Волинської обласної державної адміністрацій, управління з питань цивільного захисту Волинської обласної державної адміністрацій у сфері техногенної безпеки, зокрема:

  • продовжили нормативне врегулювання питань техногенної та екологічної безпеки, приведення їх у відповідність з Кодексом цивільного захисту України;
  • підготували та провели 14 засідань Горохівської місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на яких розглянуті питання щодо захисту населення району від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

У Горохівському районі на обліку знаходиться 18 захисних споруди, із них 10 протирадіаційних укриттів та 8 пристосованих під протирадіаційні укриття, до прийому укриваючих обмежено готові 5 протирадіаційних укриттів, 6 пристосованих під протирадіаційні укриття, в яких можна сховати до 3,2 тисяч населення.

Горохівським ТзОВ «Еталон» проведена розчистка від засмічення підвальних приміщень під житловими будинками в місті Горохові, що можуть використовуватися як сховища, нанесені відповідні вказівники, таблички на дані об’єкти.

Протягом минулого року в районній суспільно-політичній газеті «Горохівській вісник» було 8 публікацій з питань попередження нещасних випадків та безпеки життєдіяльності населення. При сільських, селищних, міських радах облаштовано інформаційно-довідкові куточки з питань цивільного захисту.

Вся робота в ЗМІ була направлена на запобігання виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території районну.

На базі консультаційних пунктів при органах місцевого самоврядування підготовлена навчально-матеріальна база для проведення занять з непрацюючим населенням.

Поліпшилась взаємодія з іншими органами виконавчої влади під час загрози та виникнення надзвичайних ситуацій, окремими спеціалізованими службами цивільного захисту, що дало позитивний результат.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024