Начальника Головного управління Держкомзему Волині підозрюють у незаконній інвентаризації земель Горохівщини

07 Березня 2018, 11:00
2260

Слідчими слідчого відділу прокуратури Волинської області повідомлено про підозру у службовому підробленні та розтраті державного майна шляхом зловживання  службовим становищем, вчиненій у особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, колишньому начальнику Головного управління Держкомзему у Волинській області.

У 2008 році посадовець, змовившись із директором ПП «Геомоніторинг-Волинь», з яким за результатами тендеру було укладено договір на проведення інвентаризації земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів на території Рожищенського, Володимир-Волинського та Горохівського районів Волинської області, заволоділи та розтратили бюджетні кошти, призначені для оплати цих робіт, інформує прес-служба прокуратури Волині.

Підприємство, яке мало виконати роботи, не володіло належним обладнанням для їх проведення та не мало відповідних фахівців, відтак фактично не провело інвентаризації земель, а документація,виготовлена ним, була непридатною для використання в роботі.

Попри це у грудні 2008 року директор підприємства підписав та скріпив відтисками печатки акти прийому-передачі виконаних робіт, які містили неправдиву інформацію про те, що ПП «Геомоніторинг-Волинь» нібито ці роботи виконало.

Начальник Головного управління Держкомзему у Волинській області, знаючи, що відомості, вказані в актах, не відповідають дійсності, підписав їх та передав до бухгалтерії управління для здійснення за ними оплати.

На підставі цих завідомо підроблених документів на рахунок підприємства було безпідставно перераховано кошти в загальній суму 423 500 гривень.

Наразі посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України.

Триває досудове розслідування.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024