У Берестечку відкрили меморіальну дошку на честь захисника Андрія Семеновича

09 Травня 2023, 11:12
Відкриття та освячення меморіальної дошки на честь Андрія Семеновича 1900
Відкриття та освячення меморіальної дошки на честь Андрія Семеновича

У Берестечківському ліцеї відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки на честь загиблого військовослужбовця Андрія Семеновича.

Подія відбулась 8 травня – повідомляє Район.Горохів.

Рік тому Берестечко сколихнула трагічна звістка: у бою з російськими окупантами на території Луганської області загинув 22–річний військовослужбовець Андрій Семенович.

Народився Андрій у місті Берестечку Волинської області. Тут минуло його дитинство. Після закінчення навчання в місцевій школі хлопець вступив до Дубенського медичного коледжу, де здобув фах фельдшера-акушера.  З початком повномасштабної війни він пішов боронити рідну землю від ворога.

Служив Андрій Семенович у розвідувальній роті 80 окремої десантно-штурмової бригади. Був бойовим медиком, за що й отримав від побратимів позивний «Док». Загинув 8 травня 2022 року від важкого поранення під час обстрілу поблизу селища Білогорівка.

Нещодавно Андрія Семеновича посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня. 

У Берестечківському ліцеї, де навчався хлопець, відбулося відкриття та освячення меморіальної дошки на честь захисника. Вшанувати пам’ять зійшлися його родина, друзі, однокласники, військові побратими, представники місцевої влади, педагоги та учні ліцею.

Після звершення поминального молебню настоятель Свято-Троїцького собору міста Берестечко отець Миколай Качмар наголосив, що одне з найважливішого, чого повинні навчитися наші діти – це пам’ятати жертовність захисників, які за вільне майбутнє України віддали найдорожче – своє життя.

«Нині колектив ліцею, педагоги можуть пишатися тим, що виховали Героїв. Вони ж неодмінно будуть прикладом для підростаючого покоління на багато років уперед», – зауважив Берестечківський міський голова Ігор Грудзевич.

«Меморіальна дошка – це найменше, що ми можемо зробити в пам’ять про Андрія. Низький вам уклін, що зростили надзвичайну людину, однокласника, товариша, який за свої 22 роки зумів виконати те, чого багато кому не вдалося навіть за довге життя», – звернулася до батьків загиблого воїна його однокласниця Юлія Шовкович.

«Сьогодні нас усіх торкнулася війна. Однак найболючіша рана на серцях людей, які провели в останню путь своїх найрідніших», – звернувся до присутніх військовий побратим Андрія Семеновича Юрій Барванов

На завершення заходу учениця Берестечківського ліцею Вікторія Сасовець продекламувала вірш, присвячений воїну його землячкою, поетесою Ганною Матіїшиною.

У день відзначення українцями Дня пам’яті та примирення присутні низько схилили голови перед мужністю загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Квіти присутні поклали до присвяченої захиснику меморіальної дошки.

Галина ДМИТРУК

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024