Шахраї зняли гроші з рахунку хворої горохівчанки

13 Березня 2018, 10:14
Оля Зілінська 3051
Оля Зілінська

Шахраї змогли дістатися до зарплатної картки мами важкохворої Олі Зілінської.

Про це повідомляє Волинське телебачення.

Раніше стало відомо, що Олесі Зілінській, яка збирає гроші на пересадку нирки доньці, невідомі зламали сторінку у Фейсбуці та заблокували номер телефону.

Жінка підозрює, що грішми на операцію могли скористатися шахраї.

Вона підкреслює, що зараз вони у Львові, де Олі роблять гемодіаліз.

Номер телефону жінки з невідомих їй причин заблокували, нині за ним відповідають невідомі люди й називаються її іменем.

«Я просила, щоб заблокували мій телефон, чи щось зробили, щоб допомогти мені в цій ситуації, тому що людина, яка вкрала мій номер телефону, заблокувала мою сторінку на Фейсбуці. Від мого імені писала, щоб на якусь іншу картку скидали гроші. В Київстарі мені сказали, що нічим мені допомогти не можуть.

Я сказала, добре, що хоч допомогли шахраям заблокувати мою карточку. Далі я звернулася в поліцію — там заяву прийняли, але що там — я не знаю. В банку була. Ще вони до карточки моєї, там де люди допомагають, скидають гроші, не встигли дістатися.  Ще грошей тих не зняли, бо тільки з банку прийшла. Зняли 200 гривень з моєї зарплатної картки, 200 з пенсійної і 200 з кредитки. Але дякувати Богу, що не добралися до картки, де люди скидають», – каже жінка.

За номером телефону, який раніше належав Олесі Зілінській, відповів російськомовний чоловік. Він назвався чоловіком Олесі й запропонував журналістам перераховувати гроші на мобільний номер.

«У моєї дружини рахунок заблоковано, не вийде туди перерахувати гроші. Бо вчора шахраї зламали рахунок, його заблокували. Не можемо знімати нічого, знаходиться в лікарні зараз у Києві, в Охматдиті. Це дружини телефон, вони в прийомному відділенні з дитиною, я зараз з телефоном.

Номер телефону, якщо у вас є можливість – телефон поповнюється, на Київстарі є переказ грошей на банківський рахунок. Це, коли дружина відкриє новий рахунок, виведе вже на банківський рахунок, тільки що вже не в Інтернеті, щоб шахраї не скористалися. Зараз дуже багато людей наживаються. 27 тисяч вкрали, половина залишилася  – 25 тисяч. Але і ними не можна скористатися», - сказав шахрай.

Зі слів керівника кіберполіції в області Василя Сірацького, нині правоохоронці проводять перевірку. За її підсумками приймуть рішення щодо правової кваліфікації події.

Якщо інформація про злочин підтвердиться, слідчі розпочнуть кримінальне провадження.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024