Берестечківська громада попрощалася із військовослужбовцем Леонідом Прокопчуком

02 Червня 2023, 22:30
Берестечківська громада попрощалася із військовослужбовцем Леонідом Прокопчуком 1948
Берестечківська громада попрощалася із військовослужбовцем Леонідом Прокопчуком

Берестечківська громада у скорботі попрощалася із 54-річним військовослужбовцем Леонідом Прокопчуком.

Із захисником попрощались 2 червня. Про це повідомили на сторінці Берестечківської міської ради у фейсбуці.

Віддати шану оборонцю прийшли рідні, друзі, представники влади та жителі громади, покладаючи квіти перед автомобілем з домовиною.

Під траурні мелодії кортеж із тілом захисника провели до Свято-Георгієвського храму села Кутрів, де зі скорботним словом виступив міський голова Ігор Грудзевич, який сказав, що завдяки таким воїнам, як Леонід, що віддав своє життя за Незалежність України, у нас є можливість спокійно прожити свій день.

У Свято-Георгіївському храмі села Кутрів відслужили чин похорону. По завершенні якого до присутніх звернувся настоятель храму о.Павло Кліцук

«Неможливо підібрати слова, які б полегшили біль рідних. Є лише людське співчуття та розуміння цієї великої втрати не лише для рідних, а й для усіх нас», – зазначив Павло Кліцук.

Прибувши останній раз на подвір’я до рідного дому, собор священнослужителів Берестечківського деканату відслужив чин заупокійної літії.

Після чого процесія попрямувала до місцевого кладовища, де з прощальним словом виступив настоятель Свято-Троїцького собору м. Берестечко о.Миколай Качмар, який нагадав усім присутнім не забувати ту ціну, яку платять наші захисники, щоб ми могли кожен день виконувати свої буденні справи.

Поховали Леоніда з військовими почестями. На честь воїна пролунали залпи військового салюту.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024