Не пали, компостуй: учні Горохівщини навчились компостувати та сортувати побутові відходи

08 Червня 2023, 11:03
Не пали, компостуй 547
Не пали, компостуй

Учасники проєкту «Не пали, компостуй» навчалися компостувати та сортувати тверді побутові відходи.

Про це повідомили на сайті Горохівської громади.

У вівторок, 6 червня учні та вчителі шкіл громади, учасники проєкту «Не пали, компостуй», побували на екскурсії, мета якої ознайомлення з практиками компостування та сортування твердих побутових відходів, підвищення рівня екологічної свідомості.

Відвідали Мстишинську гімназію в Боратинській громаді, де знайомились з практиками компостування та закладання «теплих грядок». Амбасадорка свідомого споживання та поводження з твердими побутовими відходами в цій гімназії – вчителька Ольга Сергійчук. Підтримують її в цьому всі колеги разом з директоркою Аллою Глинюк

Родзинкою для горохівчан стало знайомство з учнем Матвієм Сергійчуком, який має власний ютуб-канал «Компостування з Матвієм Сергійчуком». Доповнили презентацію про стан поводження з відходами в громаді Ольга Цуз, начальниця відділу соціально-економічного розвитку, та Олександр Хомич, начальник відділу освіти Боратинської сільської ради.

Далі екскурсанти попрямували в Центр управління відходами «Чистий Луцьк». Вразила ідеальна чистота великого майданчика, куди привозять і сортують сміття. Приємно здивували працівники Центру Павлу Березюку і Сергію Михалевичу: обізнаність із питаннями сортування, компостування, переробки, маркування товарів та упаковок, екологічних проблем надзвичайно висока. Відповідно і зацікавленість дітей зросла одразу за 5 хвилин після початку розповіді. 

Тут практикували правильно визначати види відходів та поводитись з ними, грали ігри й навіть побували у своєрідному музеї, де експонати – зі смітників: телефони, платівки, друкарські машини, годинники  та багато іншого.

Завершили екскурсію у Воротнівському лісництві, відомому, як «Волинська Швейцарія». Ознайомча екскурсія, «Лісовий» урок, підйом на  найвищу точку Воротнева до затишних альтанок, з яких відкриваються розкішні лісові краєвиди, очікували на учасників екскурсії. У «Волинській Швейцарії» присутні побачили збережену природу в первозданному вигляді, не забрудненою, зокрема, твердими побутовими відходами.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024