Горохів: у центрі зайнятості учням провели презентацію професій

17 Березня 2018, 18:12
Центр зайнятості 2289
Центр зайнятості

У Горохівській філії обласного центру зайнятості провели профорієнтаційні уроки та презентацію професій для 67 учнів 8-11 класів шкіл району.

Захід проводили 15-16 березня, - повідомили на сайті Горохівської РДА.

Уроки проводили заступник начальника відділу надання соціальних послуг Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Юлія Дроган спільно з завідувачем з навчально – виробничої практики Горохівського коледжу ЛНАУ Марією Долінською.

Школи, учні яких брали участь у заході - ЗОШ І-ІІ ст. с. Ватинець,с. Пустомити та ЗОШ І-ІІІ ст. с. Мирне Горохівського району.

Під час заходу Долінська ознайомила учнів із навчальним закладом Горохівського коледжу ЛНАУ та надала учням інформацію щодо вступу до коледжу, де можна здобути такі професії, як:

  • водій автотранспортних засобів;
  • бджоляр;
  • тракторист;
  • оператор штучного осіменіння;
  • садівник.

Юлія Дроган ознайомила школярів зі світом професій, зокрема, з тими, які користуються попитом на ринку праці та послугами, які надає служба зайнятості молоді.

Старшокласники дізналися про те, як правильно вибрати професію та уникнут  помилок, застосовуючи формулу «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА».

Учні взяли участь в профдіагностичному опитуванні щодо схильності до певних типів трудової діяльності за тестовими методиками Є. Клімова, та заповнили анкети на тему «Чи знаєте Ви, що?».

«Сподіваємося, що проведені заходи допоможуть підліткам, які ще не визначилися з професією, знайти свій шлях, а тим, хто вже зробив вибір – переконатися в його правильності!» - сподіваються у центрі зайнятості.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024