У Берестечківській громаді обстежили житлово-побутові умови проживання 12 родин

07 Липня 2023, 18:56
Профілактичний рейд 686
Профілактичний рейд

Систематичне планове проведення координаційної роботи щодо своєчасного виявлення і обліку дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та здійснення заходів соціального захисту прав та законних інтересів дітей з метою профілактики соціального сирітства та недопущення вилучення дітей з сім’ї – одне із основних завдань служби у справах дітей Берестечківської міської ради.

Про це повідомили на сторінці Берестечківської громади у фейсбуці.

Начальниця Служби Ольга Градова, головна спеціалістка служби Юлія Киричук, директорка Центру надання соціальних послуг Лариса Ляшук, фахівчиня із соціальної роботи Тетяна Мокрійчук, провели черговий профілактичний рейд «Здоровий побут».

Він проходив на  території сіл: Лобачівка, Волиця-Лобачівська, Колмів, Іванівка, Горішнє, Новостав (Лобачівський старостинський округ) та  сіл: Мертва, Буркачі, Диковини, Кутрів (Мервинський старостинський округ). 

У ході проведеного рейду обстежили житлово-побутові умови проживання 12 родин, в яких виховується 24 дитини. 

За результатами рейдового заходу склали акти обстеження житлово-побутових умов проживання дітей у родинах.

Потребуючим надали продуктові набори та вживаний посуд.

Членам сімей роз’яснили законодавство щодо протидії домашньому насильству, наголосили про  відповідальності за його вчинення, наслідки та вплив насильства на формування особистості дитини. 

Батькам дітей повідомили про належне виконання батьківських обов'язків, недопущення конфліктних ситуацій в сім’ях, зокрема у присутності дітей, рекомендували уважніше ставитися до соціального оточення та проведення дозвілля дітей, дотримання санітарно-гігієнічних норм утримання помешкання, ведення здорового способу життя, правил пожежної безпеки в побуті.

У зв’язку з воєнним станом в країні, звернули особливу увагу батьків на зайнятість дітей у вільний від занять час.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024