У Горохівській громаді визначили рівень співпраці влади із активними жителями

12 Вересня 2023, 10:46
Фокус-група 673
Фокус-група

У десяти громадах Волині соціологи вимірювали рівень співпраці влади з активними жителями. 

В рамках дослідження впродовж п’яти днів провели 20 фокус-груп. Для того, щоб відповіді були максимально відвертими, представників влади опитували окремо від активістів. Опрацьовані результати ляжуть в основу звіту, де фахівчині проєкту не лише опишуть поточний стан речей, «підсвітять» сильні та слабкі сторони взаємодії, а й нададуть фахові рекомендації для покращення ситуації. Про це інформує пресслужба Волинського інституту права. 

Дослідження проводить Волинський Інститут Права в рамках проєкту з розвитку локальної демократії «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині», який підтримав Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». 

«Залучення громадськості до процесу прийняття владних рішень – це крок у напрямку більш демократичного та відкритого урядування. По-перше, включення громадських організацій у діалог з органами влади стимулює взаєморозуміння, по друге – сприяє розробці ефективних програм, що відповідають реальним потребам населення. Саме тому Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» продовжує підтримувати партнерські громади у їхній взаємодії з мешканцями задля спільної цілі – всебічного розвитку громад і максимального використання свого потенціалу», – зазначив виконувач обовʼязків заступника керівника Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Ігор Санжаровський.

Учасницями проєкту стали: Шацька, Рожищенська, Любешівська, Локачинська, Ківерцівська, Зимнівська, Горохівська, Володимирська, Вишнівська та Боратинська громади.

«Ми не вперше співпрацюємо з цими громадами і дуже важливо, що вони демонструють готовність для того, аби змінюватися та ставати відкритішими. Однак ми розуміємо, що війна додає свої контексти і негативно впливає на рівень взаємодії влади та громадськості. Тож, логічно розпочати проєкт саме з дослідження цього рівня», – зауважила виконавча директорка Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Після аналізу отриманої під час фокус-групового дослідження інформації Волинський Інститут Права організує діалогові зустрічі в кожній із громад-учасниць. Владці спільно з представниками бізнесу, громадськими активістами, молоддю та ВПО за сприяння фахівців напрацьовуватимуть рішення, які сприятимуть розширенню форм і методів комунікації та взаємодії влади та громадськості.

Читайте такожУ Луцьку презентували дослідження про життя переселенців

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024