Знаменитий горохівський поліцейський відсвяткував ювілей

04 Квітня 2018, 20:45
Степан Степанович із ветеранами правоохоронних органів району 4016
Степан Степанович із ветеранами правоохоронних органів району

Знаменитий горохівський поліцейський нещодавно відсвяткував 60–річчя. Привітати Степана Рудя зібралися рідні та друзі.

Усі без винятку жителі райцентру знали дільничого Степана Рудя. В дітей існувала своя приказка: «Не пустуй і тихо будь, бо прийде до тебе Рудь!». Про це пише газета Волинь.

Дорослі ж горохівчани й досі, коли говорять про злодіїв, самогонників чи хуліганів, кажуть: «Нема на них Рудя!»

Грамоту за взірцеву службу, почуття колективізму і з нагоди 60–річчя від начальника головного управління Національної поліції у Волинській області генерала Петра Шпиги ювіляру вручили голова районної громадської організації пенсіонерів МВС, колишній начальник Горохівського райвідділу внутрішніх справ підполковник Ігор Богонос і ветерани міліції Петро Бабій, Валерій Казмірук, Ігор Костюк.

Ювілярові бажали завжди бути при здоров’ї і почутті гумору.

Довідково: Степан Рудь народився у багатодітній сім’ї в селі Шклинь–2.

Армійський гарт пройшов у військах протиповітряної оборони в Харкові, Жданові і Маріуполі. У Володимир–Волинському училищі здобув професію електрика. Потім повернувся працювати в Горохівський енергозбут.

У місцях служби на дошках пошани його фотографії висіли ще довго після демобілізації. В організації, де працював електромонтером, теж зарекомендував себе хорошим спеціалістом.

У міліцію чоловік потрапив завдяки сусідові Анатолію Климковецькому. Він розказав про юнака тодішньому замполіту, нині вже покійному Олександру Харченку.

«Що саме говорив, не знаю, але кадровик приїхав до нас у Шклинь і запропонував мені роботу», — пригадує ювіляр.

Службу в органах починав молодшим інспектором відділу сторожової охорони.

У 1980–х роках працювали плодоконсервні заводи Горохівщини, маслозавод у Мар’янівці, хлібопекарня в Горохові. Завданням Степана Рудя було захищати їх від розкрадань.

Одну жінку дільничний інспектор Степан Рудь возив вулицями міста із табличкою на шиї «Я крала кури». Самогонникам перебивав «процес», кидаючи у брагу сіль.

За ці та інші способи боротьби за порядок Степана Степановича із вдячністю згадують горохівчани.

Його самовідданість засвідчують багато відзнак: почесні грамоти і подяки, іменні пістолети, автомобіль «Нива», цінний годинник.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024